Klub atakuje hrozivý rekord spred 55 rokov. Môže ho zrušiť proti Pekaríkovi

Futbalisti Schalke 04 - ilustračná fotografia.
Futbalisti Schalke 04 - ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. jan 2021 o 10:58

Budú hrať proti Herthe Berlín.

GELSENKIRCHEN. V uplynulom kalendárnom roku vyhrali futbalisti Schalke 04 Gelsenkirchen v nemeckej I. bundeslige iba jedno stretnutie.

Presne 17. januára 2020 triumfovali doma nad Borussiou Mönchengladbach 2:0 a odvtedy nezvíťazili v 29 zápasoch po sebe.

Hororovú sériu budú chcieť konečne preťať v sobotňajšom dueli 14. kola na trávniku Herthy Berlín, kde pôsobí slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík.

"Schalke bude zúfalo chcieť ukončiť negatívne obdobie, ale my o tom nechceme diskutovať. Snažíme sa myslieť pozitívne a neobávať sa prehry," povedal tréner Berlínčanov Bruno Labbadia.

Ak Schalke v nemeckej metropole nevyhrá, o týždeň proti Hoffenheimu ho možno čaká historická séria. Budú atakovať negatívny bundesligový rekord Tasmanie Berlín, ktorá v I. bundeslige zažila 31-zápasovú šnúru bez víťazstva, tento rekord trvá od sezóny 1965/1966.

Lepšie časy v tíme s Gelsenkirchenu by mal zariadiť švajčiarsky tréner Christian Gross - už štvrtý kouč Schalke v aktuálnom ročníku 2020/2021 po Davidovi Wagnerovi, Manuelovi Baumovi a Huubovi Stevensovi.

V klube si od neho sľubujú to, čo pred vyše desaťročím predviedol v Stuttgarte. Mužstvo VfB sa vtedy trápilo, no angažovanie Grossa ho nakoplo a napokon skončilo v sezóne 2009/2010 na šiestom mieste.

Schalke sa momentálne potáca so 4 bodmi na poslednom mieste v tabuľke, no Gross je optimista. "Musíme sa z tejto situácie dostať spoločne. Každý musí byť pripravený vydať zo seba všetko a bojovať za tím," poznamenal 66-ročný rodák z Zürichu, ktorý chcel vlani v máji ukončiť trénerskú kariéru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Klub atakuje hrozivý rekord spred 55 rokov. Môže ho zrušiť proti Pekaríkovi