SC Bern sa pred kvalifikáciou o postup na LM posilnil

SITA|5. sep 2008 o 10:41

BERN 5. septembra (SITA) - Švajčiarsky hokejový tím SC Bern sa tesne pred potvrdením súpisky pre kvalifikačný turnaj o postup do skupinovej fázy novovytvorenej Ligy majstrov rozhodol doplniť káder o dvoch ...

BERN 5. septembra (SITA) - Švajčiarsky hokejový tím SC Bern sa tesne pred potvrdením súpisky pre kvalifikačný turnaj o postup do skupinovej fázy novovytvorenej Ligy majstrov rozhodol doplniť káder o dvoch hráčov so skúsenosťami zo zámorskej profiligy. Na spolupráci sa klub NLA dohodol s útočníkom Leem Gorenom a obrancom Richardom Jackmanom. Tridsaťročný Goren do roku 2007 absolvoval prevažnú časť kariéry v AHL, no absolvoval aj zápasy v NHL v dresoch Bostonu, Floridy a Vancouveru. Vo švédskej elitserien hrával za AIK Skelleftea a od októbra by mal pôsobiť v Färjestads BK. Rovnako tridsaťročný Jackman má na svojom konte 283 duelov v NHL v mužstvách Dallas Stars, Boston Bruins, Toronto Maple Leafs, Pittsburgh Penguins, Florida Panthers a Anaheim Ducks. V Európe hrával vo Švédsku aj Rakúsku, v ročníku 2008/09 by mal hájiť farby Leksandu. Už dávnejšie si na budúcotýždňový turnaj Švajčiari zabezpečili služby brankára Simona Zügera.

Kvalifikácia o postup do skupinovej fázy novovytvorenej hokejovej Ligy majstrov sa uskutoční v dňoch 12. - 14. septembra v nemeckom Norimbergu, okrem SC Bern na ňom o jedinú postupovú miestenku zabojuje aj domáci účastník DEL a slovenský vicemajster HC Košice.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»SC Bern sa pred kvalifikáciou o postup na LM posilnil