Argentína
Argentína
MS vo futbale
22.11.2022, Skupina C
1 - 2
1:0
Saudská Arábia
Saudská Arábia

Chcete fotku s Messim? Tréner Saudskej Arábie mal v šatni emotívny prejav

Tréner Saudskej Arábie Hervé Renard.
Tréner Saudskej Arábie Hervé Renard. (Autor: TASR/AP)
Titanilla Bőd|25. nov 2022 o 16:05

Hervé Renard prebral hráčov z letargie.

DAUHA. Kabína je posvätným miestom. O výsledku futbalových zápasoch sa mnohokrát rozhodne práve tam.

Nejde iba o umné taktické ťahy, mužstvo môžu nakopnúť niekedy aj dobre zvolené slová trénera. Nie náhodou sa koučov často novinári pýtajú, čo hovorili svojim zverencom počas polčasovej prestávky.

Na verejnosť sa dostal záznam z polčasového prejavu trénera Saudskej Arábie Hervého Renarda v stretnutí proti Argentíne.

Práve ten zápas priniesol zatiaľ najväčšie prekvapenie na svetovom šampionáte v Katare. Saudskí outsideri zdolali Messiho tím 2:1.

Po prvom polčase vyhrávala Argentína 1:0, pričom mohla mať aj vyšší náskok, no jej ďalšie tri góly neplatili pre ofsajd.

Mnoho trénerov by svojich hráčov začalo chváliť, že sa statočne držali proti favoritovi. Renard je však z iného cesta. Hráči sedeli smutní a s hlavami dole, no temperamentný tréner ich rýchlo prebral z letargie.

„Čo tu robíme?“, znela jeho úvodná otázka ešte miernym tónom.

„Toto je váš presing? Messi má v strede poľa loptu a vy len stojíte v obrane,“ začal Renard zvyšovať hlas. „Zoberte si telefón a spravte si s Messim fotku, ak toto je to, čo chcete,“ kričal na svojich hráčov.

Medzitým názorne ukázal, ako si predstavuje defenzívnu činnosť svojho tímu.

VIDEO: Zábery zo šatne Saudskej Arábie a prejav Hervého Renarda

„Vy neveríte, že sa ešte môžeme vrátiť do zápasu? Necítite to? Poďme, chlapci, toto sú majstrovstvá sveta, dajte do toho všetko,“ povzbudzoval saudských futbalistov Renard.

Tvrdé slová zabrali, na druhý polčas vybehli „zelení orli“ s väčším nasadením.

 „Počas polčasu nás motivoval, povedal nám veci, kvôli ktorým sme chceli jesť trávu,“ prezradil jeden z hráčov Saudskej Arábie.

Napokon saudskí futbalisti gólmi v 48. a 53. minúte priebeh stretnutia otočili, tešili sa zo senzačného víťazstva a majú reálnu šancu na postup do osemfinále MS.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Chcete fotku s Messim? Tréner Saudskej Arábie mal v šatni emotívny prejav