Šatan rokuje s Islanders. Chystá sa aj Jurčinova arbitráž

Miroslav Šatan v drese Pittsburghu.
Miroslav Šatan v drese Pittsburghu. (Autor: tasr/ap)
TASR|26. júl 2009 o 09:57

Slovenský hokejista Miroslav Šatan sa možno po ročnej pauze vráti späť do New Yorku.

NEW YORK. Jeho agent Allan Walsh v sobotu na svojom komunikačnom profile twitter.com prezradil, že rokuje s vedením klubu New York Islanders o návrate skúseného útočníka na Long Island.

Šatan sa v uplynulej sezóne s Pittsburghom Penguins tešil zo svojho prvého Stanleyho pohára v bohatej kariére. Za tučniakov odohral 65 stretnutí a nastrieľal 17 gólov, po skončení sezóny mu však vypršala zmluva a stal sa neobmedzeným voľným hráčom.

"Môžem potvrdiť, že práve rokujeme s Islanders na kontrakte s Mirom Šatanom," informoval Walsh na "twitteri" a pre portál sportingnews naznačil: "Dúfajme, že už čoskoro to dokončíme."

Pravý krídelník strávil pred príchodom do Pittsburghu tri sezóny práve v tíme ostrovanov, v službách ktorých má na konte 88 gólov a 159 bodov v 243 zápasoch. Dovedna odohral kapitán majstrov sveta z roku 2002 v NHL už 1012 zápasov a nazbieral v nich 721 bodov za 354 gólov a 367 asistencií. V minulosti pôsobil už aj v Buffale Sabres a Edmontone Oilers, ktorí ho v roku 1993 v 5. kole draftovali zo 111. miesta.

Walsh zároveň priznal, že ho v súčasných dňoch zamestnáva aj ďalší slovenský hokejista - obranca Milan Jurčina. "Pripravujem sa na utorkovú arbitráž s Washingtonom," hlásil Walsh.

Nachádzate sa tu:
Domov