Saparovo zranené koleno sa zlepšuje

Marek Sapara v drese slovenskej reprezentácie
Marek Sapara v drese slovenskej reprezentácie (Autor: SITA AP)
SITA|14. jan 2009 o 16:20

Slovenský futbalista Marek Sapara si momentálne na rozdiel od väčšiny svojich krajanov užíva slnečné a teplé počasie na Kanárskych ostrovoch.

BRATISLAVA. Dvadsaťšesťročný ofenzívny stredopoliar tam však nedovolenkuje, ale so svojím zamestnávateľom, prvoligovým klubom Rosenborg Trondheim, sa pripravuje na novú sezónu nórskej najvyššej súťaže (hrá sa systémom jar - jeseň).

Bývalý hráč Košíc a Ružomberka zatiaľ nemôže zaberať naplno, keďže sa stále zotavuje z decembrovej operácie ľavého kolena, pri ktorej mu lekári odstránili poškodený vonkajší meniskus. "Môj zdravotný stav sa zlepšuje, koleno už vôbec necítim. Posilňujem, behám, bicyklujem, doteraz som však nepracoval s loptou," povedal v rozhovore pre agentúru SITA Marek Sapara. Stabilný člen reprezentácie SR sa po Novom roku presunul v nedeľu 4. januára na sever Európy, no už o šesť dní celé mužstvo odcestovalo na dva týždne na sústredenie na Kanárske ostrovy.

"Zostávame tu do 24. januára. V rámci tohto bloku na nás čaká jeden prípravný duel, a to 19. januára proti Šachťoru Doneck. Dvadsiateho štvrtého januára sa na tri dni presťahujeme do Nórska, no potom sa vraciame späť do Španielska. V La Mange odohráme ďalšie tri stretnutia," povedal na margo svojho najbližšieho programu Sapara.

Vedenie Rosenborgu údajne pripravuje pre Marka Sapara špeciálnu - doživotnú zmluvu. "Hovorili o tom, že by si ma tu chceli nechať navždy, ale zatiaľ som žiadny kontrakt nevidel a nikto mi ani nepovedal o detailoch. Uvažujem aj nad možným odchodom, zatiaľ je však predčasné čokoľvek rozprávať. V prvom rade sa chcem dať stopercentne zdravotne do poriadku," dodal Marek Sapara.

Nachádzate sa tu:
Domov