Saparov sval definitívne "len" natiahnutý, návrat neistý

SITA|28. mar 2008 o 13:08

TRONDHEIM 28. marca (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Sapara sa po podrobných lekárskych vyšetreniach u svojho zamestnávateľa, nórskeho prvoligového klubu Rosenborg Trondheim, napokon predsa ...

TRONDHEIM 28. marca (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Sapara sa po podrobných lekárskych vyšetreniach u svojho zamestnávateľa, nórskeho prvoligového klubu Rosenborg Trondheim, napokon predsa len dozvedel pozitívnu správu. Po stredajšom medzištátnom priateľskom stretnutí Slovensko - Island (1:2) má 25-ročný kreatívny stredopoliar napokon "len" silno natiahnutý ľavý zadný stehenný sval, čo pre neho však aj tak znamená viac ako mesačnú pauzu od futbalu. Štrnásťnásobnému reprezentantovi SR hrozila oveľa dlhšia prestávka, keďže až do piatkového dopoludnia nebolo isté, či nejde o natrhnutý sval. "Mám v stehne veľmi veľa krvi, takže sa musím snažiť čo najskôr ju odtiaľ dostať preč. Beriem nejaké tabletky, ľadujem si to. Správa od lekárov z Trondheimu bola pre mňa za týchto okolností vlastne tá najlepšia, akú som sa mohol dozvedieť," povedal pre agentúru SITA bývalý hráč FK Krásna nad Hornádom, MFK Košice a MFK Ružomberok, odkiaľ po zisku majstrovského titulu v sezóne 2005/06 odišiel do Rosenborgu.

Sapara sa zranil tesne pred prestávkou stredajšieho súboja s Islandom pri jednom z jeho pokusov o vniknutie do súperovej šestnástky. "Obišiel som jedného hráča súpera, keď proti mne vystúpil ďalší. Snažil som sa obhodiť si ho, keďže následne by som mal výhodnú pozíciu na center. Protihráč bol však dostatočne rýchly a pravými nohami sme sa stretli v súboji o loptu. Vtedy som musel ísť s ľavou nohou do podrepu a v svale som pocítil niečo veľmi bolestivé," skonštatoval šiesty najlepší futbalista SR za rok 2007 a smutne dodal: "Je to pre mňa absolútna katastrofa. Tri mesiace som sa poctivo snažil, aby som sa dostal do hernej pohody. Veľmi som sa tešil aj na reprezentačný zápas, no takto som si ho naozaj vôbec nepredstavoval. Teraz musím počkať, kým to prestane bolieť a ja už nebudem krívať. Potom budem môcť za ďalších pár dní aspoň vysadnúť na bicykel a začať posilňovať. Podľa lekárov tak po 3-4 týždňoch môžem začať trénovať s loptou, ani oni však presne nevedia určiť termín môjho návratu do zápasového kolotoča. Všetko naozaj záleží na tom, ako rýchlo sa mi podarí dostať krv z inkriminovaného miesta."


Nachádzate sa tu:
Domov