Sapara si zápas na San Bernabéu užíval

Marek Sapara
Marek Sapara (Autor: SITA)
SITA|25. aug 2009 o 14:53

Slovenský reprezentačný stredopoliar pôsobiaci v nórskom mužstve Rosenborg Trondheim Marek Sapara bol prvýkrát v kariére účastníkom zápasu na svetoznámom Štadióne Santiaga Bernabéua, ktorý je domovským stánkom španielskeho veľkoklubu Real Madrid.

MADRID.

Dvadsaťsedemročný rodák z Košíc odohral v stretnutí o Trofej Santiaga Bernabéua 57 minút a svoj pobyt na ihrisku si poriadne užil.

"Bolo krásne hrať na takom veľkolepom štadióne pred 80 000 divákmi. Atmosféra bola doslova elektrizujúca, k čomu prispelo viacero faktov. Bol to prvý duel "kompletného" Realu v domácom prostredí pred rozbiehajúcou sa sezónou, v ktorom fanúšikovia mohli prvýkrát vidieť spolu na ihrisku letné posily na čele s Cristianom Ronaldom a Kaká. Navyše sa s madridským mužstvom lúčila jeho dlhoročná opora Michel Salgado. Ja som hral do 57. min. Už pred stretnutím nás tréner oboznámil so svojou taktikou. Vedel som, že budem hrať približne hodinu," opísal svoje pocity v rozhovore pre agentúru SITA Marek Sapara, ktorý si nestihol vymeniť dres po stretnutí so žiadnym z protihráčov.

"Tým, že som išiel dole z ihriska pred koncom duelu, som na to jednoducho nemal príležitosť," pokračoval Sapara.

Bývalý hráč MFK Ružomberok a 1. FC Košice mal v stretnutí dokonca gólovú príležitosť. "V prvom polčase za stavu 0:1 v náš neprospech som mal najväčšiu šancu nášho mužstva. Strelou z vnútra pokutového územia v páde som však netrafil bránku. Zabránil mi v tom jeden z domácich obrancov, ktorý ma ťahal za dres. Bolo by pre mňa ešte radostnejšie, keby sa mi podarilo skórovať. Žiaľ, nevyšlo to," opísal svoju gólovú príležitosť jeden z najlepšie hodnotených záložníkov najvyššej nórskej súťaže.

Real napokon triumfoval presvedčivo 4:0. O dva góly "bieleho baletu" sa postarala posila z Olympique Lyon Karim Benzema, po jednom presnom zásahu pridali Lassana Diarra a kapitán Raúl González.

Funkcionári "bieleho baletu" so železnou pravidelnosťou pred začiatkom novej sezóny organizujú spomienkový zápas na počesť svojho slávneho bývalého prezidenta Santiaga Bernabéua, po ktorom je pomenovaný futbalový stánok "Galacticos".

Vedenie Realu si zakaždým pozve iný klub, tentoraz sa v španielskej metropole predstavilo najslávnejšie nórske mužstvo. Trofej Santiaga Bernabéua však zostala doma.

Marek Sapara je po kratšej prestávke opäť v nominácii slovenskej reprezentácie. Hlavný tréner Vladimír Weiss st. ho povolal na dôležité septembrové dvojstretnutie proti Česku (5. septembra na Tehelnom poli) a Severnému Írsku (9. septembra v Belfaste).

"Samozrejme ma pozvánka do reprezentácie veľmi teší. Taký zápas, ako bude ten proti Čechom, sme na Slovensku už dávno nemali. Tehelné pole je už teraz vypredané a ja verím, že potešíme fanúšikov nielen predvedenou hrou, ale aj dobrým výsledkom," uzavrel populárny Marek "Sapi" Sapara.

Nachádzate sa tu:
Domov