Sapara napodobnil Anelku, proti Tynsetu s bilanciou 2+4

SITA|13. máj 2008 o 15:23

TRONDHEIM 13. mája (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Sapara v službách nórskeho klubu Rosenborg Trondheim zaznamenal v pondelňajšom stretnutí 1. kola národného pohára proti účastníkovi štvrtej ...

TRONDHEIM 13. mája (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Sapara v službách nórskeho klubu Rosenborg Trondheim zaznamenal v pondelňajšom stretnutí 1. kola národného pohára proti účastníkovi štvrtej najvyššej domácej súťaže Tynsetu (11:0) pravdepodobne najkurióznejší gól vo svojej kariére. Na oficiálnej internetovej stránke 5. tímu nórskej Tippeligaen vo vlaňajšej sezóne hneď prirovnali 25-ročného rodáka z Košíc k francúzskemu zakončovateľovi Nicolasovi Anelkovi, ktorému sa podobný kúsok podaril v anglickej Premier League. "Narazil som si loptu s útočníkom, ten mi však dal dlhú prihrávku, na ktorú súperov brankár dobre zareagoval a vybehol. Ja som ho v behu preskočil a zostal som za ním. Všetci ostatní hráči odišli do stredu ihriska, gólman vtedy pustil loptu na zem s úmyslom rozohrať. Ja som ho obehol, zobral mu ju a poslal do prázdnej bránky," opísal zaujímavý okamih pre agentúru SITA bývalý hráč Košíc a Ružomberka, ktorý prišiel do Rosenborgu v lete 2006.

Na Nytrömoen stadion v Tynsete zvyšoval Sapara týmto presným zásahom v 75. min už na 7:0. Ešte predtým zaznamenal svoj prvý gól v stretnutí, keď v 51. min upravil na 3:0. "Pred šestnástkou som si prebral loptu a preloboval som domáceho brankára. Celkovo sme, myslím si, mohli vyhrať aj výraznejším rozdielom. Veď do prestávky to bolo len 2:0 v náš prospech, pričom sme mohli dať aj šesť či sedem gólov. Domáci si nevypracovali ani jednu šancu, boli naozaj bezzubí. Takýto zápas na profesionálnej úrovni som ešte nezažil, ale na druhej strane aj takýto duel je stále lepší ako tréning," skonštatoval 14-násobný reprezentant SR, ktorý okrem dvoch presných zásahov zaznamenal v pondelňajšom súboji aj štyri gólové asistencie.

Marek Sapara si vo svojom ostatnom vystúpení v najcennejšom drese v marci v Zlatých Moravciach proti Islandu (1:2) silno natiahol ľavý zadný stehenný sval, ktorý podľa jeho vlastných slov ešte stále nie je v úplnom poriadku. "Nie je to stopercentné. Trochu to ešte cítim, po každom tréningu a zápase ma to bolí, mám to akési stiahnuté a stuhnuté. Navyše mi nepridáva ani neustále cestovanie, sedenie v lietadle a v autobuse. Musím sa neustále o ten sval starať, dávam si veľký pozor. Z tohto dôvodu a aj preto, že v Nórsku nemajú ligovú prestávku a klub ma nechce uvoľniť, som poprosil reprezentačného trénera SR Jána Kociana, aby ma nezaradil do nominácie na prípravné zápasy s Tureckom a so Švajčiarskom," dodal konštruktívny stredopoliar s výborným citom pre finálnu prihrávku.

Nachádzate sa tu:
Domov