Sapara na operáciu členka u špecialistu v Nemecku

SITA|24. nov 2009 o 11:34

Slovenský reprezentačný futbalový stredopoliar Marek Sapara pôsobiaci v kádri aktuálneho nórskeho šampióna Rosenborgu Trondheim sa v stredu 25. novembra podrobí v Nemecku operácii zraneného členka.

MNÍCHOV. Slovenský reprezentačný futbalový stredopoliar Marek Sapara pôsobiaci v kádri aktuálneho nórskeho šampióna Rosenborgu Trondheim (hrá sa systémom jar - jeseň, pozn.) sa v stredu 25. novembra podrobí v Nemecku operácii zraneného členka.

"V pondelok som pricestoval do Nemecka a absolvoval som vyšetrenie u špecialistu. Je to klubový lekár Bayernu Mníchov a nemeckej reprezentácie. Práve on odhalil príčiny mojej pretrvávajúcej bolesti a stanovil diagnózu. V stredu absolvujem chirurgický zákrok," povedal v utorok dopoludnia pre agentúru SITA Marek Sapara, z ktorého hlasu bolo cítiť sklamanie.

"Samozrejme, že som nahnevaný. Dva mesiace som hral so zranením, dva mesiace som poriadne nevedel, čo s tým mám. Musel som pricestovať do Nemecka, aby zistili, čo presne mi spôsobuje bolesť. Lekár mi v stredu artroskopicky otvorí nohu."

"Mám tam údajne nejaké úlomky z kosti. Je potrebné, aby mi to vyčistil. Mal som aj roztrhnuté väzivo. Nechápem, ako je možné, že v Rosenborgu to nezistili," pokračoval 27-ročný rodák z Košíc.

Sapara pre zranenie vynechal záverečnú časť úspešnej kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta, naplno nemohol absolvovať ani dva novembrové prípravné duely Slovenska proti USA a Čile.

"Bolelo ma to ´jak hovado´, no veľmi som chcel hrať za reprezentáciu. Poctivo som trénoval a až po niekoľkých týždňoch som zistil, že mám s členkom vážny problém. Už pred dvoma mesiacmi som mohol absolvovať operáciu a teraz som mohol mať už pokoj."

"Pýtal som sa ošetrujúceho lekára na dobu rekonvalescencie. Údajne to môžu byť dva týždne, ale aj šesť týždňov. Všetko záleží od úspešnosti zákroku. Isté však je, že minimálne 24 hodín po operácii musím zostať v nemocnici. Presná doba núteného odpočinku sa určí podľa priebežných výsledkov," uzavrel záložník Rosenborgu Trondheim.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Sapara na operáciu členka u špecialistu v Nemecku