Sapara: Ak ma Rosenborg pustí, do Besiktasu by som šiel

SITA|21. jan 2009 o 15:00

Turecký futbalový veľkoklub Besiktas Istanbul hľadá stredopoliara a ponúka Rosenborgu Trondheim 23 miliónov nórskych korún.

ISTANBUL. Turecký futbalový veľkoklub Besiktas Istanbul hľadá stredopoliara a ponúka Rosenborgu Trondheim 23 miliónov nórskych korún (v prepočte 2,5 milióna eur) za slovenského tvorcu hry Marka Saparu. Tvrdia to viaceré médiá z krajiny polmesiaca, napríklad denník Hürriyet.

"Ja si musím predovšetkým počkať na to, čo na to povie vedenie Rosenborgu, ako zareagujú. Navyše, minule mi chceli dať špeciálnu - doživotnú zmluvu. Neviem, či zmenia svoje rozhodnutie, zatiaľ som s nikým s predstaviteľom klubu nehovoril. Tieto veci má na starosti môj agent," povedal v stredu popoludní pre agentúru SITA 26-ročný bývalý hráč Košíc a Ružomberka a pokračoval: "Uvidíme, ako to dopadne. Ak by ma Rosenborg pustil, určite by som do Besiktasu išiel veľmi rád. Samozrejme, že ma teší, keď o mňa niekto prejaví záujem a špeciálne, keď ide o takýto veľkoklub."

Škandinávske zdroje pripomínajú, že v kádri Besiktasu je Filip Hološko. Práve tento útočník mal svojho kolegu z reprezentácie SR odporučiť. Marek Sapara, ktorý sa zotavuje po decembrovej operácii ľavého kolena, by vraj v Istanbule zarábal 750 000 eur ročne. "Viem len toľko, že sa tréner tureckého tímu pýtal Filipa na mňa. No ani neviem, čo mu povedal. S Besiktasom komunikuje výlučne môj agent. Ja sa teraz musím sústrediť predovšetkým na seba," uviedol ofenzívny stredopoliar, ktorý je stabilnou súčasťou reprezentácie SR. Momentálne však Sapara stále nemôže trénovať naplno, keď sa ešte zotavuje z decembrovej operácie kolena. "Už som začal aj robiť s loptou, ale ešte nejdem do toho naplno. V rozcvičke si však už skúšam rôzne veci, s chalanmi sa napríklad zapájam do baga. Musím na sebe tvrdo pracovať, lebo aj po sviatkoch som bol chvíľku chorý a začal som s prípravou neskoršie ako spoluhráči," dodal Marek Sapara, ktorí sa momentálne nachádza s Rosenborgom na sústredení na Kanárskych ostrovoch. Najúspešnejší nórsky klub tam zostane do soboty 24. januára, potom sa na tri dni presunie do Nórska a nasledovať bude návrat na ďalšie sústredenie na Pyrenejský polostrov, tentoraz do La Mangy. Tam čakajú Trondheim tri prípravné duely, možno už aj s účasťou Marka Saparu.

Nachádzate sa tu:
Domov