San Jose vystužuje obranu, po Blakovi získalo aj Boyla

TASR|5. júl 2008 o 15:05

Tampa Bay 5. júla (TASR) - Obranca zámorského hokejového klubu Tampa Bay Lightning Dan Boyle súhlasil s prestupom do San Jose Sharks.

Tridsaťjedenročný Kanaďan mal v zmluve klauzulu o tom, že klub v prípade výmeny musí požiadať o jeho súhlas. Ten napokon prišiel a Boyle spolu s ďalším obrancom Bradom Lukowitchom zakotví medzi "žralokmi". Opačným smerom putujú obrancovia Matt Carle a Ty Wishart spolu s možnosťou výberu v prvom kole budúcoročného draftu a výberu vo štvrtom kole draftu v roku 2010.

"Dan je v súčasnosti jedným z najlepších ofenzívnych obrancov v lige. Nadobudnutím hráča v najlepších rokoch, ktorý už navyše získal Stanleyho pohár, pomôžeme našej organizácii dostať sa tam, kam chceme," uviedol generálny manažér Dough Wilson.

Boyle odohral v minulej sezóne pre zranenie zápästia iba 37 zápasov, no zaznamenal v nich 25 bodov za štyri góly a 21 asistencií. V priebehu sezóny musel podstúpiť operáciu po tom, čo mu po jednom z tréningov spadla korčuľa zo skrinky na ruku tak nešťastne, že mu poškodila tri šľachy.

Boyle ešte vo februári podpísal s "bleskami" novú 6-ročnú zmluvu vo výške 40 miliónov dolárov a na adresu bývalého zamestnávateľa si neodpustil niekoľko kritických slov.

"K tomu, ako sa veci udiali, neviem nájsť práve najkrajšie slová. Zavádzali ma a znevážili," uviedol Boyle.

Nachádzate sa tu:
Domov