Sampras sa neprebojoval do finále turnaja veteránov

TASR|7. dec 2008 o 13:14

Americký tenista Pete Sampras sa síce neprebojoval do finále turnaja BlackRock Masters, návrat 7-násobného wimbledonského ...

LONDÝN. Americký tenista Pete Sampras sa síce neprebojoval do finále turnaja BlackRock Masters, návrat 7-násobného wimbledonského šampióna do Londýna po šiestich rokoch však vyvolal príjemnú nostalgiu.

Na elitnom turnaji veteránov v Royal Albert Hall ho zdolal Cedric Pioline v dvoch setoch 7:6, 7:6. Tridsaťsedemročný rodák z Los Angeles si napriek prehre kládol otázku, prečo tak dlho váhal s návratom do mesta, kde si vydobyl tenisovú reputáciu.

"Na tomto mieste sa mi vracajú spomienky. Hoci len tak sedieť a sledovať ľudí...teší ma, že som sa sem vrátil," uviedol Sampras a dodal, že každá prechádzka mestom mu pripomína slávu z predošlých rokov, jeho tituly a víťazstvá.

Pioline v predchádzajúcich deviatich vzájomných dueloch Samprasa nedokázal nikdy zdolať, vyšlo mu to až na desiaty pokus.

"Je to skvelý pocit. Snažil som sa držať si podanie a dnes sa mi zároveň darilo čítať to jeho. Bol to vyrovnaný zápas a som nesmierne šťastný, že som konečne mohol Petovi podať ruku ako víťaz," uviedol spokojný Francúz.

"Cedric hral naozaj dobre, ja som nevyužil svoje šance. Chcel som vyhrať a zahrať si finále, som preto sklamaný. Teší ma však, že si publikum užilo zápas," dodal Sampras.

Pioline si vo finále zmeria sily s domácim tenistom Gregom Rusedskim.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sampras sa neprebojoval do finále turnaja veteránov