Sampras pokračuje vo víťaznom ťažení, v Londýne zdolal McEnroea

TASR|4. dec 2008 o 08:58

Legendárny americký tenista Pete Sampras víťazí.

Londýn. Legendárny americký tenista Pete Sampras po bratislavskom triumfe nad Dominikom Hrbatým a pražskom víťazstve nad Radkom Štěpánkom pokračuje v úspešnom ťažení. V Londýne v úvodnom zápase finálového turnaja seniorskej Black Rock Tour zdolal svojho krajana Johna McEnroea v dvoch setoch 6:3 a 6:4.

Sedemnásobný wimbledonský šampión odohral prvý zápas na anglickej pôde od roku 2002 a divákom v solídne zaplnenej Royal Albert Hall sa predviedol v skvelej forme. "Pistol Pete" rovnako ako v bratislavskej exhibícii ťažil z kvalitného prvého podania a v zápase proti McEnroeovi zaznamenal na rýchlom povrchu celkovo 19 es.

"Hrať pred takouto početnou diváckou kulisou bola pre mňa veľká pocta, veď už šesť rokov som na tenisovom dôchodku. Na kurte sme si s Johnom užili veľa zábavy a myslím si, že fanúšikovia videli veľmi dobrú tenisovú šou," povedal Sampras, ktorý tentokrát nedbal na "konzervatívne" tradície a proti známemu búrlivákovi nastúpil v tmavomodrom tričku a bielych šortkách.

McEnroe nezostal nič dlžný svojej povesti a po viacerých sporných loptičkách sa dostal do ostrej výmeny s empajrovým rozhodcom.

"Hneď v prvom geme za stavu 30:40 pri Samprasovom podaní skončil Petov servis jasne v aute, no rozhodca uznal loptičku za dobrú, čo ma poriadne rozčertilo. Musím však priznať, že Petov servis mi naháňal strach. S výnimkou úvodnej hry som prakticky nemal žiadnu šancu na brejk," povedal McEnroe, ktorý vystrúhal Samprasovi kompliment. "Je to stále Pán tenista a myslím si, že by teraz mohol pokojne hrávať na ATP Tour spoločne s Rogerom Federerom či Rafaelom Nadalom. Ani jeden z nich by nechcel proti nemu nastúpiť," zakončil McEnroe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sampras pokračuje vo víťaznom ťažení, v Londýne zdolal McEnroea