Sagan už je v Bruseli. Prvé dni ukážu, kto bude bojovať o zelený dres

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: Marko Erd SME)
Miloslav Šebela|1. júl 2019 o 23:21

Tour de France odštartuje v sobotu.

BRATISLAVA. Rozdával podpisy, ochotne pristal na prosbu o fotografiu, bol uvoľnený. Peter Sagan si cez víkend užíval chvíle s fanúšikmi na spoločných majstrovstvách Slovenska a Česka.

Spokojný bol aj s výsledkom v pretekoch s hromadným štartom, hoci v rámci domáceho šampionátu skončil bez titulu. Dokonca nebol ani medzi trojicou najlepších Slovákov. Obsadil štvrtú priečku.

Na nálade mu to však vôbec neubralo. Skôr naopak. Do Bruselu odlietal v pondelok dobre naladený. Preteky v Trnave boli preňho posledným intenzívnym tréningom.

„Bol to posledný náročnejší tréning. Bol tak akurát vzdialenosťou a rýchlostne dobrý,“ pochvaľoval si športový riaditeľ tímu Bora-Hansgrohe Ján Valach.

Médiá, slávnostné otvorenie a prehliadka etáp

V sobotu štartuje v Bruseli slávna Tour de France. Lenže hektický program sa pre populárneho cyklistu začína už päť dní pred začiatkom pretekov.

Najviac času mu zaberú stretnutia s médiami či s partnermi Tour. Vo štvrtok sa zase na Napoleonovom námestí v centre Bruselu uskutoční tradičné predstavenie všetkých cyklistov, ktorí sa postavia na štart najslávnejších pretekov planéty.

Do sobotňajšej prvej etapy už Sagan veľa času na bicykli nestrávi. Zrejme si však spolu s tímom prejde dojazd prvej etapy a celú druhú etapu, ktorou bude tímová časovka.

Peter Sagan poćas spoločného šampionátu SR a ČR v Trnave.
Peter Sagan poćas spoločného šampionátu SR a ČR v Trnave. (Autor: Marko Erd SME)

„Petra čaká v Bruseli oveľa viac povinností, ako majú iní pretekári. Niekoľko tlačových konferencií, prezentácia tímov, do toho nejaké kontrolné tréningy," vraví Valach.

„Prejdeme si aj trasu tímovej časovky. Ale na bicykli už Peter všetky podstatné tréningy absolvoval. Cez víkend začíname," doplnil.

Nevyhral aj v lepšej forme

Sagan patrí medzi lídrov nemeckého tímu. Začiatok sezóny ho nezastihol v najlepšej forme. Na klasikách mu chýbala rýchlosť, za súpermi v dôležitých momentoch zaostal.

Po sústredení v Amerike a nedávnych pretekoch Okolo Švajčiarska však jeho výkonnosť stúpla. Či je rovnaká, alebo lepšia ako pred rokom, Sagan nevedel odhadnúť.

"Nejde o to, ako sa cítim.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Sagan už je v Bruseli. Prvé dni ukážu, kto bude bojovať o zelený dres