Domáci prehrali v semifinále Ázijského pohára, potom podali sťažnosť na súpera

Hasan Al Haydos z Kataru.
Hasan Al Haydos z Kataru. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. jan 2019 o 12:15

SAE sa sťažujú pre neoprávnený štart dvoch reprezentantov Kataru.

ABÚ ZABÍ. Ázijská futbalová konfederácia (AFC) musí riešiť sťažnosť, ktorú podali zástupcovia organizátorskej krajiny aktuálneho Ázijského pohára v Spojených arabských emirátoch.

Neúspešní semifinalisti zo SAE, ktorí v utorňajšom stretnutí podľahli Katarčanom vysoko 0:4, podali protest pre neoprávnený štart dvoch reprezentantov z tímu protivníka.

Útočník Almoez Ali, ktorý zaznamenal v spomenutom zápase gól na priebežných 2:0 a na turnaji nastrieľal celkovo už 8 gólov, je pôvodom zo Sudánu. Jeho spoluhráč z defenzívnych radov Bassam Al-Rawi sa zase narodil v Iraku.

Svoje rodné krajiny však v minulosti nereprezentovali. V 23-člennom kádri Kataru sú až piati hráči, ktorí pochádzajú z iného kúta sveta.

"Dostali sme sťažnosť od SAE v súvislosti s oprávnenosťou štartu dvoch katarských reprezentantov. Situáciu preskúmame v súlade s nariadeniami AFC," píše sa vo vyhlásení konfederácie.

Trestom pre Katar by mohlo byť aj vylúčenie z Ázijského pohára pred blížiacim sa historickým finále proti Japonsku, ktoré sa odohrá v Abú Zabí v piatok 1. februára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Domáci prehrali v semifinále Ázijského pohára, potom podali sťažnosť na súpera