Kasparov pokračuje v kritike. Po Putinovi sa pustil aj do MOV

Thomas Bach, prezident MOV.
Thomas Bach, prezident MOV. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. mar 2022 o 13:45

Bývalý šachista neskrýval rozhorčenie.

MOSKVA. Bývalý majster sveta v šachu Garry Kasparov v pondelok skritizoval niekoľko športových organizácií na čele s Medzinárodným olympijským výborom (MOV) a označil ich za "nástroje diktátorov".

"Nie som fanúšik pána Thomasa Bacha ani iných funkcionárov, či už v MOV, alebo v Medzinárodnej futbalovej federácii, pretože priamo alebo nepriamo udržiavajú kontakt s 'Putinmi' tohto sveta," tvrdí 58-ročný Kasparov.

Bývalý šachista už minulý týždeň v nemeckých médiách ostro kritizoval ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý nariadil inváziu na Ukrajinu.

Šport podľa neho podporil Putina, keď udelil Rusku organizáciu niekoľkých svetových podujatí vrátane ZOH 2014 v Soči a MS 2018 vo futbale.

Hosťovanie týchto podujatí vidí ako ďalší historický príklad, keď si autokratický vodca zlepšoval imidž prostredníctvom športu:

"Putin optimalizoval manuál vďaka tomu, že mal viac peňazí než ktorýkoľvek diktátor pred ním. Jeho systém však skolaboval, pretože totálne podcenil rekciu západného sveta na vojenskú intervenciu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Kasparov pokračuje v kritike. Po Putinovi sa pustil aj do MOV