S príchodom Mourinha sú hráči Realu viac vylučovaní

Jose Mourinho
Jose Mourinho (Autor: SITA/AP)
TASR|21. sep 2011 o 11:16

Futbalisti Realu Madrid videli za Mourinovej éry červenú kartu až šestnásťkrát. Rozhodcovia ich vylúčia v každom štvrtom zápase.

MADRID. S menom renomovaného futbalového trénera Jose Mourinha sa takmer výlučne spájajú pozitívne športové štatistiky. Podľa analýzy španielskeho denníka Marca však od príchodu portugalského kouča do Realu Madrid výrazne stúpol počet červených kariet pre hráčov "bieleho baletu".

Mourinho prebral tím z Madridu v lete 2010 a odvtedy ho viedol spolu v 65 súťažných zápasoch. Za ten čas jeho zverenci videli až 16 červených kariet v zápasoch španielskej Primera division, Kráľovského pohára, Superpohára i európskej Ligy majstrov.

V praxi to znamená, že sa priemerne v každom štvrtom zápase ocitol niektorý z futbalistov Realu predčasne pod sprchami. Vylúčenia sa vyskytli vo všetkých štyroch spomenutých súťažiach - v španielskej najvyššej súťaži skončilo predčasne osem hráčov, v LM štyria a v pohári i Superpohári dvaja.

V porovnaní so sezónou 2009/2010, kedy koučoval tím "bieleho baletu" Argentínčan Manuel Pellegrini, videlo červené karty spolu päť futbalistov kráľovského klubu. Pellegriniho Real bol za posledných päť sezón najdisciplinovanejší. V minulom ročníku Mourinhovi zverenci tento negatívny zápis hravo prekonali s 12 červenými kartami, v tomto ročníku majú dokonca našliapnuté k minirekordu, keďže už v úvode sezóny bolo víkendové vylúčenie Samiho Khediru štvrtým v poradí.

Najčastejšie vylučovanými hráčmi pod Mourinhovou taktovkou sú obrancovia - Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho, Alvaro Arbeloa a Marcelo, všetci už nazbierali po dve červené. Odveký rival z FC Barcelona má naproti tomu úplne opačný trend vo vylúčeniach, v posledných troch sezónach vždy pod vedením Pepa Guardiolu nedohralo v drese "blaugranas" najprv sedem, potom šesť a v minulom ročníku jediný hráč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»S príchodom Mourinha sú hráči Realu viac vylučovaní