„S Khabibom sme mali záujem, no UFC má pre neho iné plány," hovorí Georges St-Pierre

Adrián Mečiar|22. feb 2019 o 01:00

St-Pierre priznal, že mal veľký záujem o duel s neporazeným šampiónom ľahkej váhy.

Legendárny Georges St-Pierre včera oficiálne ukončil svoju profesionálnu kariéru. St-Pierre ešte v závere minulého roka avizoval, že rozhodnutie ohľadom svojej budúcnosti vyriekne po dôkladkom premyslení situácie, v akej sa nachádza.

St-Pierre už viackrát upozornil na to, že mu nejde peniaze a ak sa mal do oktagonu postaviť znova, muselo by isť o zápas, ktorý by mal význam pre jeho odkaz. Navyše, od súboja s Michaelom Bispingom na turnaji UFC 217 ho trápila kolitída a "GSP" nechcel zbytočne riskovať svoje zdravie.

Problémy s kolitídou sa však dávnejšie ustálili a St-Pierre tvrdí, že po fyzickej stránke na tom nikdy nebol lepšie. Lenže po tom, čo sa zlyhali rokovania ohľadom jediného zápasu, ktorý ho zaujímal, sa kanadská legenda rozhodla, že skutočne nastal čas skončiť.

St-Pierre sa chcel konkrétne stretnúť so šampiónom ľahkej váhy Khabibom Nurmagomedovom, no UFC sa tento nápad príliš nepozdával. „Ak chcete dohodnúť zápas, potrebujete na to troch," vysvetľoval včera v Montreale St-Pierre. „S Khabibom sme mali záujem, snažili sme sa to dohodnúť, avšak UFC má pre neho iné plány."

UFC ponúklo Georgesovi St-Pierreovi iné alternatívy, o ktoré ale Kanaďan nemal záujem.

GSP si pritom bol vedomý toho, že UFC sa pravdepodobne obáva zopakovania zmätku, ktorý po jeho zisku titulu nastal v strednej váhe. „Preto som nemal žiaden problém s tým, ak by nešlo o titulový zápas."

St-Pierre je, samozrejme, sklamaný z toho, že sa nedočká duelu s Nurmagomedovom, ale Khabibovi želá len to najlepšie. „Prajem mu veľa šťastia. Myslím si, že je to najlepší zápasník súčasnosti. Už teraz sa teším na jeho ďalší zápas."

Foto: RT.com

 

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»„S Khabibom sme mali záujem, no UFC má pre neho iné plány," hovorí Georges St-Pierre