Stane sa slovenským rekordérom. Vlček si vybojoval účasť v Tokiu

Rýchlostný kanoista Erik Vlček.
Rýchlostný kanoista Erik Vlček. (Autor: TASR)
TASR|14. jún 2021 o 13:50 (aktualizované 14. jún 2021 o 15:27)

Bude členom tímu K4.

BRATISLAVA. Rýchlostný kanoista Erik Vlček sa stane prvým slovenským šesťnásobným olympionikom. Na OH 2020 v Tokiu bude štartovať v K4 na 500 m spoločne so Samuelom Balážom, Denisom Myšákom a Adamom Botekom.

Vlček uspel v internej kvalifikácii na bratislavskom Zemníku v súboji s Csabom Zalkom, ktorý bol členom K4 na nedávnych ME v Poznani. 

"S Csabom sa dobre poznáme, sme veľmi dobrí kamaráti. Je to dobrý chalan aj kajakár. Bolo to veľmi tesné. Celé sa to vyvinulo tak, že v K4 mohol byť v Tokiu iba jeden z nás a druhému zostal v ruke čierny Peter. Dnes som bol lepší ja.

Simulovali sa podobné podmienky ako budú v Tokiu, absolvovali sme dve jazdy v K1 na 400 m. Je to približne rovnaký kus ako v K4 na 500 m. S Csabom aj po športovom súboji ostaneme naďalej kamaráti," uviedol pre TASR Vlček.

O K1 ešte nie je rozhodnuté 

"Erik dnes zdolal Csabu v internom dueli na 400 m trati. Výkonnému výboru tak predložíme na schválenie nomináciu v zložení Baláž, Myšák, Vlček, Botek.

O tom, kto bude v Tokiu štartovať v K1 na 1000 m, sme zatiaľ nerozhodli, ešte si nechávame nejaký čas na definitívny verdikt," doplnil pre TASR Filip Petrla, športový riaditeľ sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky.

Slovenský tím K4 skončil s Vlčekom v máji na podujatí Svetového pohára v Szegede šiesty. Na európskom šampionáte v Poznani, na ktorých Vlčeka nahradil v lodi Zalka, získali Slováci striebro.

Splnil svoj cieľ 

Vlček je desaťnásobný majster sveta a trojnásobný olympijský medailista. Na OH 2016 v Riu de Janeiro i na OH 2008 v Pekingu získal striebro, na OH 2004 v Aténach bronz. Prvýkrát štartoval na OH v Sydney v roku 2000. 

Päť olympijských štartov majú na svojom konte plavkyňa Martina Moravcová i sánkarka Mária Jasenčáková. Šesťkrát však ešte nebol na olympiáde žiaden slovenský športovec.

"Veľmi ma teší, že som sa k tomu dopracoval. Som veľmi rád, že sa mi podarilo splniť cieľ. Na všetkých predchádzajúcich olympiádach som štartoval v K4 a veľmi som chcel ísť aj do Tokia ako člen K4.

Nejde tu o nejaké lámanie rekordov. Pre mnohých športovcov je už samotná účasť na OH vrchol kariéry," zdôraznil trojnásobný olympijský medailista.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Stane sa slovenským rekordérom. Vlček si vybojoval účasť v Tokiu