Rybárikovej novým trénerom sa stal Martin Hromec

SITA|9. júl 2010 o 11:03

Víťazka vlaňajšieho turnaja WTA Tour na tráve v britskom Birminghame spolupracovala od mája 2009 s koučom Mojmírom Mihalom, do konca sezóny 2008 kapitánom fedcupovej reprezentácie SR. Teraz sa to mení.

BRATISLAVA. Novým trénerom slovenskej tenistky Magdalény Rybárikovej sa stal Martin Hromec.

Víťazka vlaňajšieho turnaja WTA Tour na tráve v britskom Birminghame spolupracovala od mája 2009 s koučom Mojmírom Mihalom, do konca sezóny 2008 kapitánom fedcupovej reprezentácie SR.

Teraz sa ich cesty rozišli. "Nemala som v tomto roku výsledky, aké som chcela mať, preto som sa rozhodla pre zmenu. S Martinom sme sa dohodli do konca tohto roka a potom sa uvidí. Je to mladý tréner, bol aj dobrý hráč, tuším okolo 200. miesta na rebríčku, takže z tenisu niečo určite vie. V podstate sa ešte vôbec nepoznáme, potrebujeme si na seba zvyknúť. Verím však, že to pôjde," uviedla Magdaléna Rybáriková pre agentúru SITA. Na otázku, prečo si vybrala práve tohto trénera, odpovedala: "Nemáme na Slovensku veľa trénerov a zahraničného som veľmi nechcela. Zvažovala som, a nakoniec som sa rozhodla pre tohto kouča."

Dlhodobá slovenská tenistka číslo 3, fedcupová reprezentantka a momentálne 60. hráčka svetového rebríčka M. Rybáriková, mala po Wimbledone zdravotné problémy a trénovať začala až túto stredu. "Mala som problémy so slabinou na nohe, bol tam pricviknutý nerv a vystreľovalo mi to až do kolena. Musela som preto

10 dní tenis úplne vynechať, ale včera a dnes som už trénovala na antuke NTC a na budúci týždeň pôjdem na turnaj do Prahy. Veľa si však od toho ešte nesľubujem. Neskôr od 9. augusta potom začnem hardovú sezónu v Severnej Amerike. Tam by som, pochopiteľne, chcela dosiahnuť nejaký lepší výsledok ako doteraz na antuke či tráve," skonštatovala M. Rybáriková.

Martin Hromec (34) je bývalý tréner Izraelčanky Šahar Peerovej a naposledy úradujúceho majstra Európy do 16 rokov Filipa Horanského. Ako vníma on aktuálnu zmenu vo svojej trénerskej kariére?

"Beriem to ako veľkú a zaujímavú výzvu. Tento mesiac však ešte mám nejaké záväzky, ktorými som vyťažený na štyri - päť hodín denne. Oficiálne spolu začneme pracovať na plný úväzok od 1. augusta, detaily ešte doťahujeme. Magda by mala začať v rámci americkej série na tvrdom povrchu, na ktorú s ňou už odcestujem, od 9. augusta v Cincinnati a potom hrať v Montreale, New Havene a napokon na newyorských US Open," povedal pre agentúru SITA Martin Hromec.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybárikovej novým trénerom sa stal Martin Hromec