Rybáriková začína trénovať, vráti sa možno na konci februára

Pre bolesti nohy Magdaléna Rybáriková nedohrala zápas druhého kola na Australian Open.
Pre bolesti nohy Magdaléna Rybáriková nedohrala zápas druhého kola na Australian Open. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. feb 2016 o 13:02

Má podobný problém, ako Dominika Cibulková, keď išla na operáciu. Magdaléna Rybáriková sa začína po zdravotných peripetiách opäť pripravovať na kurte.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková je po problémoch s pravou nohou nazad v príprave na kurte. Postupne si pridáva záťaž.

Odhlásila sa z budúcotýždňového Acapulca a opatrne uvažuje o návrate na prelome februára a marca v inom mexickom dejisku Monterrey. Nasledovať by mali kalifornské Indian Wells a Miami na Floride.

"Dúfam, že sa v Monterrey napokon zmestím do hlavnej súťaže," povedala pre agentúru SITA dvadsaťsedemročná piešťanská rodáčka.

Dňa 20. januára nedohrala 2. kolo dvojhry na Australian Open proti Američanke Lauren Davisovej. Na podujatí ešte bola v akcii o deň neskôr vo štvorhre.

magda3_res.jpg

Rybáriková nedohrala zápas 2. kola dvojhry na Australian Open. FOTO - TASR/AP.

"Začala som v sobotu, ešte som nehrala z pohybu. Nohu zatiaľ necítim, je to celkom v poriadku vzhľadom na to, že prognózy neboli práve najpriaznivejšie," uznala Rybáriková, ktorá figuruje na 79. priečke vo svetovom rebríčku.

"Uvidíme, aké to bude pri hraní z pohybu a na body, lebo v tom je strašný rozdiel oproti tenisu z miesta," dodala.

Rybáriková pre zranenie nedohrala duel 2. kola na Australian Open.

Už vlani pod vplyvom vracajúcich sa ťažkostí prichádzala do úvahy aj operácia. Problém je v zásade podobný, ako mala Dominika Cibulková, ktorá napokon išla pod skalpel - výrastok tlačiaci na achilovku a vyvolávajúci zápaly.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková začína trénovať, vráti sa možno na konci februára