Rusov posilnia Kovaľčuk i Radulov, Malkin s Gončarom už doma

TASR|23. apr 2007 o 13:12

Moskva 23. apríla (TASR) - Útočníci Iľja Kovaľčuk (Atlanta) a Alexander Radulov (Nashville) budú hrať za ruskú reprezentáciu na hokejových majstrovstvách ...

Moskva 23. apríla (TASR) - Útočníci Iľja Kovaľčuk (Atlanta) a Alexander Radulov (Nashville) budú hrať za ruskú reprezentáciu na hokejových majstrovstvách sveta v Moskve. Ako informuje sport-express.ru obaja hráči, ktorých zámorské kluby svoju púť v play off o Stanleyho pohár už skončili, sa k tímu pripoja už v utorok.

Najmä nad štartom Iľju Kovaľčuka, spoluhráčom Mariána Hossu, visel otáznik, pretože tréner zbornej Vjačeslav Bykov nejavil o neho veľký záujem. Až prehra v druhom finálovom zápase EHT so Švédskom v pomere 2:4 zmenila situáciu. Na ponuku realizačného tímu hrať za reprezentáciu Iľja Kovaľčuk reagoval súhlasne. Pritom ešte prvá prehra so Švédskom nechávala v otázke štartu Kovaľčuka v Moskve trénera Bykova chladným, ale druhá to zmenila. Nie je vylúčené, že svoje rozhodnutie zmenil Bykov po rozhovore s prezidentom federácie Vladislavom Treťjakom, ktorého znepokojila zložitosť situácie. "Mal som určité otázky týkajúce sa zostavy, ktoré som prediskutoval s Bykovom po skončení zápasu so Švédskom v Moskve. Kádrové otázky, ako je však známe, prijíma hlavný tréner," povedal Treťjak.

V pondelok do Moskvy prilietali aj hráči Pittsburghu, útočník Jevgenij Malkin a obranca Sergej Gončar. Večer sa už večer mali zapojiť do prípravy s tímom v Novogorsku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Rusov posilnia Kovaľčuk i Radulov, Malkin s Gončarom už doma