Chcú ukázať, že sú olympijskí víťazi. Rusi budú na MS v hokeji v špeciálnych dresoch

Rusko, ilustračná snímka.
Rusko, ilustračná snímka. (Autor: Reuters)
SITA|30. apr 2021 o 20:11

Pôvodný vzhľad so štátnym znakom Rusom znemožnil verdikt Športového arbitrážneho súdu.

BRATISLAVA. Ruská hokejová reprezentácia už vie, v akých dresoch sa predstaví na tohtoročných majstrovstvách sveta v lotyšskej Rige.

Ruská hokejová federácia (FHR) rozhodla o tom, že Rusi vykorčuľujú na hrudi s logom národného olympijského výboru - nad piatimi kruhmi bude plameň vo farbách krajiny, teda modrej, červenej a bielej.

Pôvodný vzhľad so štátnym znakom Rusom znemožnil verdikt Športového arbitrážneho súdu (CAS), podľa ktorého počas dvoch rokov nesmú na vrcholných podujatiach ako OH, ZOH či MS štartovať pod ruskou vlajkou a ďalšími symbolmi krajiny.

"Už sme vizuál tohto dresu odhlasovali. Olympijské kruhy podčiarknu, že sme úradujúci olympijskí šampióni a budeme pracovať na tom, aby sme vyhrali aj svetový šampionát a čo najlepšie sa pripravili na obhajobu zlata na budúcoročnej olympiáde," uviedol videprezident FHR Roman Rotenberg pre Tass.

Na majstrovstvách sveta v Rige (21.5. - 6.6.) sa Rusi predstavia v základnej A-skupine ako tím Ruskej hokejovej federácie a ich súpermi budú aj Slováci. Vzájomný duel je naplánovaný na 24. mája.

Okrem nich o postup do štvrťfinále budú bojovať aj Švédi, Česi, Švajčiari, Dáni, Bielorusi a Briti. Na predchádzajúcom šampionáte na Slovensku v máji 2019 získali Rusi bronz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Chcú ukázať, že sú olympijskí víťazi. Rusi budú na MS v hokeji v špeciálnych dresoch