Dedina pri Trnave mieri za historickým úspechom, tréner chce vyhrať všetko

S čiernym šálom Lukáš Vido.
S čiernym šálom Lukáš Vido. (Autor: TJ Slavoj Boleráz)
Matúš Macháč|11. apr 2022 o 16:26

Sezóna v IV. lige SZ je poriadne napínavá.

Dva najťažšie zápasy jari zvládli hráči TJ Slavoj Boleráz za 4 body, vďaka čomu sa osamostatnili na západe na čele 4. ligy severozápad. O nálade, plánoch a samotnom klube porozprával jeho predseda ĽUBOMÍR KRIŠICA.

Pred začiatkom jarnej časti ste mali na Lehotu pod Vtáčnikom manko, ktoré je už minulosťou. Momentálne ste na špici ligovej tabuľky o dva body. Aká nálada panuje v klube?

V klube panuje štandardne dobrá atmosféra. V „A“ mužstve mužov sa zišla partia kvalitných hráčov, ktorí tvoria výbornú partiu aj mimo ihriska. Vedia čo chcú dosiahnuť a idú spoločne za svojím cieľom.

Pred dvojicou Lehota pod Vtáčnikom a Jaslovskými Bohunicami vediete o spomínané dva body. S oboma tímami ste už na jar hrali a získali ste 4 body. Ako by ste stručne zhodnotili tieto zápasy.

Dalo by sa povedať že zápas s Jaslovskými Bohunicami bol na jednu bránku, súpera výrazne podržal ich brankár, preto sa zápas skončil remízou 1:1.

S Lehotou to bol taktický boj, nikto nechcel hru moc otvárať a čakal na chybu. Tú spravil súper a vyhrali sme 1:0. Súpera sme do ničoho nepustili o čom svedčí fakt, že za celý zápas dokonca nevystrelili na bránu ani raz.

Dva najťažšie zápasy jari máte už za sebou. Na ktorý tím si v nadchádzajúcej časti sezóny musíte dať väčší pozor?

Predsa na každý. Každý zápas je náročný, každý súper sa chce vytiahnuť na mužstvo z najvyšších miest v tabuľke. Aj posledný zápas v Bánovciach bol náročný. Domáci hrali výborne. Utrpeli sme tam víťazstvo a domácim musíme zagratulovať k výkonu a pochváliť ich.

Aké sú vaše ciele v zvyšných dvanástich zápasoch?

Tréner chce vyhrať všetko a dúfam, že aj hráči. Kiež by mal pravdu, ale môže sa stať čokoľvek. Budeme sa pripravovať na každý zápas tak ako doteraz a uvidíme. Každý najbližší zápas bude pre nás ako finále. Chceme hrať atraktívny a útočný futbal, ktorý uspokojí našich náročných futbalových fanúšikov.

V zimnom prestupovom období sa väčšinou toho na regionálnej úrovni príliš veľa nedeje. Nastali vo vašom klube nejaké posuny?

Odišiel Erik Guoth do Oreského, Tomáš Bagi si dal pre rodinné záležitosti od futbalu na čas pauzu a Kristián Prelovský odišiel hrať pre študijné a pracovné povinnosti do 6. ligy. Pribudol Marek Planeta zo Zvončína a dvaja Nigérijčania Israel Ibinayin a jeho brat Joshua.

Boleráz je dedinka pri Trnave s niečo cez 2000 obyvateľov. Aktuálne máte na dosah tretiu ligu. Jednalo by sa o historický úspech v obci?

Už postup do 4. ligy v roku 2014 bol veľkým úspechom nášho futbalu a teraz je to mimoriadny úspech. Nikto nečakal, že budeme viesť ligu 12 kôl pred koncom. Bol by to historický míľnik klubu.

Zatiaľ nevieme, či sa bude v rámci pripravenej reorganizácii postupovať, napriek tomu by to bolo niečo neskutočné, ale ešte nás čaká veľa ťažkých zápasov. Nelietame v oblakoch, ale momentálne si to užívame. Hráči na čele s trénerom Lukášom Vidom určite urobia pre konečný úspech maximum. 

V podrepe zľava: Filip Tomovič, Israel Oluwasheyi Ibinayin, Peter Brestovanský, Marco Kollár, Martin Blaško, Kristián Vangel, Matúš Klenkovič, Joshua Olorunfemi Ibinayin, Miljan Milinkovič.
Horný rad zľava: Ľubomír Krišica, Marek Krištofiak, Lukáš Vido, Tomáš Vahalík, Radovan Klačo, Peter Líška, Marek Planeta, Dušan Dzíbela, Samuel Akbar, Martin Orihel, Matej Jakabovič, Andrej Jedlička, Jozef Demovič, Roman Vavro.
V podrepe zľava: Filip Tomovič, Israel Oluwasheyi Ibinayin, Peter Brestovanský, Marco Kollár, Martin Blaško, Kristián Vangel, Matúš Klenkovič, Joshua Olorunfemi Ibinayin, Miljan Milinkovič. Horný rad zľava: Ľubomír Krišica, Marek Krištofiak, Lukáš Vido, Tomáš Vahalík, Radovan Klačo, Peter Líška, Marek Planeta, Dušan Dzíbela, Samuel Akbar, Martin Orihel, Matej Jakabovič, Andrej Jedlička, Jozef Demovič, Roman Vavro. (Autor: TJ Slavoj)

Tretia liga chystá reorganizáciu a bude o niečo kvalitnejšou ako teraz. Trúfate si v prípade postupu na vyššiu súťaž?

Ak skončíme prví a bude sa dať postupovať, tak určite áno. Kvalita nášho kádra je na takej úrovni, že by sme sa v 3. lige nestratili. Keď to bude aktuálne, dáme hlavy do kopy a prijmeme optimálne rozhodnutie. Teraz sú akékoľvek úvahy predčasné, čaká nás ešte veľká porcia zápasov.

Za váš tím hrávajú dlhodobo hráči s minulosťou trnavského Spartaka. Bola to spočiatku viac-menej náhoda alebo ste cielene začali raziť filozofiu klubu týmto smerom?

Viac-menej ide o náhodu. Na druhej strane je pravda, že väčšina kvalitných hráčov v tomto regióne má futbalové základy z mládežníckych mužstiev Spartaka Trnava. Chalani sa medzi sebou poznajú, sú spolu v kontakte, a tak sa vedia osloviť. Okrem futbalovej kvality pozeráme aj na povahu daného futbalistu.

Máte druhú najlepšiu ofenzívu ligy. Strelecky výraznejšie vyniká iba Miljan Milinković z Bosny a Hercegoviny. Ako sa dostal do vášho tímu a ako by ste popísali tohto legionára? Na akom poste nastupuje?

Každý hráč má svoj príbeh v rámci fungovania v klube. Ako získať kvalitného hráča do klubu je úloha manažéra, trénera a pomáhajú aj samotní hráči a niekedy pomôže obyčajná náhoda. Miljan prišiel ako obranca resp. stopér.

Na tréningoch v ňom tréner objavil potenciál v zakončovaní a dôraze v súbojoch, dal mu šancu na hrote a strelec je na svete. Ako povedal tréner: „Musí zlepšiť prácu v pozícii chrbtom k bráne, ale v šestnástke je stopercentný.“

Dušan Dzíbela patrí medzi najvyťaženejších hráčov celej súťaže. Je vaša defenzíva postavená na tomto pilieri?

Takého hráča, akým je Dušan Dzíbela by bral každý klub všetkými desiatimi. Ale nie je to iba on, čo podáva v obrane kvalitné a spoľahlivé výkony. Určite musíme spomenúť aj obrancov Rada Klača, Petra Brestovanského, Mateja Jakaboviča a ostatných, lebo futbal je kolektívna hra. Všetci hráči podávajú v systéme 3-5-2 fantastické výkony.

Priateľské objatie po víťaznom zápase: jeden z najlepších stredových hráčov Filip Tomovič a predseda klubu Ľubomír Krišica.
Priateľské objatie po víťaznom zápase: jeden z najlepších stredových hráčov Filip Tomovič a predseda klubu Ľubomír Krišica. (Autor: TJ Slavoj Boleráz)

Vaši hráči figurujú aj v štatistikách kariet. Brankár Andrej Jedlička bol vylúčený, Kristián Vangel videl žltú kartu až šesťkrát. Gólmani nebývajú často vylučovaní, spomínate si na situáciu pri červenej Jedličku? Nemáte vo všeobecnosti v tíme problém s disciplínou?

S disciplínou nie je žiadny problém. Zákroky, za ktoré dostali hráči tresty súviseli skôr s herným nasadením a bojovnosťou. Nedostali sme žiadnu červenú za hrubé nešportové správanie alebo za urážky, rečnenie a podobne.

Červená pre Jedličku ? Dostal ju ešte v domácom zápase jesene s Radimovom, zápas dochytal od 20. minúty hráč Tomáš Bagi a nakoniec sme vyhrali 3:0. Najväčším „búrlivákom“ zatiaľ bez karty býva niekedy tréner Lukáš Vido na lavičke, ale to len preto, lebo má víťazného ducha!

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
OFK Baník Lehota pod VtáčnikomOFK Baník Lehota pod VtáčnikomOFK Baník Lehota pod Vtáčnikom
34
28
3
3
105:20
87
V
V
V
V
V
2
TJ Slavoj BolerázTJ Slavoj BolerázTJ Slavoj Boleráz
34
26
4
4
90:28
82
P
V
R
V
P
3
ŠPORTOVÉ KLUBY BLAVA 1928ŠPORTOVÉ KLUBY BLAVA 1928ŠPORTOVÉ KLUBY BLAVA 1928
34
22
7
5
89:31
73
R
R
V
V
R
4
OŠK Trenčianske StankovceOŠK Trenčianske StankovceOŠK Trenčianske Stankovce
34
20
9
5
72:29
69
V
V
V
V
V
5
OFK TrebaticeOFK TrebaticeOFK Trebatice
34
18
5
11
75:47
59
V
P
V
P
V
6
TJ NAFTA GBELYTJ NAFTA GBELYTJ NAFTA GBELY
34
18
4
12
81:56
58
P
V
V
V
P
7
PFK PiešťanyPFK PiešťanyPFK Piešťany
34
16
6
12
81:47
54
V
V
R
P
P
8
TJ Partizán DomanižaTJ Partizán DomanižaTJ Partizán Domaniža
34
15
8
11
61:50
53
V
P
P
P
P
9
TJ Partizán PrečínTJ Partizán PrečínTJ Partizán Prečín
34
16
4
14
61:43
52
R
P
V
V
V
10
MFK VrbovéMFK VrbovéMFK Vrbové
34
14
6
14
53:60
48
V
R
P
V
V
11
FK Bestrent Horná KrupáFK Bestrent Horná KrupáFK Bestrent Horná Krupá
34
14
2
18
58:74
44
V
V
P
P
P
12
TJ Družstevník RadimovTJ Družstevník RadimovTJ Družstevník Radimov
34
13
4
17
59:69
43
P
P
V
P
V
13
FC Baník PrievidzaFC Baník PrievidzaFC Baník Prievidza
34
11
9
14
59:60
42
P
P
P
V
R
14
TJ Tatran Cementáreň LadceTJ Tatran Cementáreň LadceTJ Tatran Cementáreň Ladce
34
7
4
23
48:99
25
P
P
P
P
V
15
FC Slovan HlohovecFC Slovan HlohovecFC Slovan Hlohovec
34
6
5
23
29:95
23
P
V
V
P
P
16
MFC SPARTAK Bánovce nad BebravouMFC SPARTAK Bánovce nad BebravouMFC SPARTAK Bánovce nad Bebravou
34
6
4
24
26:83
22
P
V
P
P
V
17
TJ Spartak KvašovTJ Spartak KvašovTJ Spartak Kvašov
34
7
3
24
26:89
21
V
P
P
V
P
18
ŠK VEGUM Dolné VesteniceŠK VEGUM Dolné VesteniceŠK VEGUM Dolné Vestenice
34
3
5
26
27:120
14
P
P
P
P
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dedina pri Trnave mieri za historickým úspechom, tréner chce vyhrať všetko