Hokejové dvojičky si mýlia aj frajerky. V škole si raz vymenili identitu

Jakub Sukeľ (vľavo) spolu s bratom Matúšom v drese Liptovského Mikuláša.
Jakub Sukeľ (vľavo) spolu s bratom Matúšom v drese Liptovského Mikuláša. (Autor: ARCHÍV M. SUKEĽ)
Juraj Berzedi|30. okt 2019 o 20:35

Zažije premiéru v reprezentácii.

BRATISLAVA. Na prvý pohľad ich vždy nerozoznáte. Poplietli si ich už fanúšikovia, profesorky i frajerky. Matúš Sukeľ hviezdil na domácom šampionáte, na ktorom strelil päť gólov.

Napriek tomu pozvánku na prvý reprezentačný zraz v sezóne dostal jeho brat Jakub. „Som starší o štyri minúty. Brat ma však nemusí poslúchať. Rešpektujeme sa navzájom,“ priznal 23-ročný hokejista JAKUB SUKEĽ.

S bratom Matúšom ste jednovaječné dvojičky. Na základe čoho vás ľudia dokážu rozoznať?

Ťažko povedať. Keď niekto pozná Matúša a mňa nie, tak si nás veľmi ľahko pomýli. Nájsť medzi nami rozdiel nie je jednoduché. Ľudia nás lepšie rozoznajú, keď sme spolu. Keď sa na nás aj v detstve pozreli, vždy hovorili, že mám väčšiu hlavu. Ja si to však nemyslím.

V akých situáciách si vás najčastejšie mýlia?

Je ich mnoho. Stalo sa mi na zápasoch, že za mnou prišli ľudia a pozdravili ma - ahoj Matúš. Netušil som vôbec, kto sú. Rýchlo som im vysvetlil, že som jeho brat. Nech nepríde k situácii, že si budú myslieť, že ich Matúš ignoruje. Stalo sa, že si nás poplietli aj frajerky. Raz ma bratova frajerka objala a až potom zistila, že sa zmýlila.

Vo filmoch si zvyknú dvojičky vymeniť svoju identitu, z čoho vznikajú rôzne humorné situácie. Urobili ste niekedy podobné beťárstvo?

Áno, na strednej škole, ktorú sme sa snažili, čo najskôr dokončiť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hokejové dvojičky si mýlia aj frajerky. V škole si raz vymenili identitu