Rozhovor: Ilja Škondrič o kontrakte Tomáša Deáka a pomeroch v Rusku

Vladimír Bilohuščin|21. feb 2016 o 01:00

Tomáša Deáka čaká prvé predstavenie pod hlavičkou Fight Nights. O jeho kontrakte a pomeroch v Rusku nám porozprával Ilja Škondrič.

Ako vyzerá kontrakt Tomáša Deáka?

Tomáš Deák má zmluvu na dva roky.  Nebudem hovoriť detaily, ale je to lukratívna zmluva. Hodnotil by som to tak, že vedľa Attilu, ktorý má zmluvu s KSW a uvidíme ešte s kým a Ivana Buchingera, ktorý má zmluvu s M-1 v Rusku, tak si myslím že Tomáš Deák, čo sa týka lukratívnosti zmluvy je niekde medzi nimi. Takže myslím si, že dosť zaujímavá zmluva.

Rusko, ako je známe, si chráni to svoje a nepúšťa zahraničné organizácie ako UFC a Bellator. Ako vnímaš Rusko?

Rusko vnímam pozitívne. Ani by som tak netvrdil, že si nepúšťajú, lebo si myslím, že Fight Nights je v nejakom úzkom spojení a vlastne aj borci z Fight Nights zápasili a stále aj zápasia v Bellatore a v UFC. Chodia im tam ľudia ako Steven Seagal, Jon Jones a iní borci z UFC ako hostia, takže také nejaké to prepojenie na UFC tam určite je a nevidím v tom nejakú ruskú zatrpknutosť, žeby nechceli. Skôr mi to príde tak, že chcú preraziť, chcú mať vlastne UFC v Rusku.

Na to som presne chcel narážať, že UFC sa už dlhodobo snaží ako organizácia do Ruska preniknúť, ale nedarí sa im to. Napríklad ale Ali Bagautinov, ktorý zápasí v UFC a bojoval aj o titul pôsobí aj vo Fight Nights.

Áno pôsobí, pretože mu dávajú zápasy. Myslím si, že niektorí Rusi, či už v Bellatore, alebo UFC, si sťažovali, že nemajú často zápasy. To je pre nich problém. Neviem, či kôli financiám, alebo kôli tomu, že chcú zápasiť, alebo kôli jednému aj druhému a práve Fight Nights im otvára tú možnosť, že môžu často zápasiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Rozhovor: Ilja Škondrič o kontrakte Tomáša Deáka a pomeroch v Rusku