Chcel ísť do Slovana, zarobiť euro navyše. Polievka: Už mám toho plné zuby, dlho sa to vlečie

Banská Bystrica - Podbrezová - 1. kolo Niké ligy.
Banská Bystrica - Podbrezová - 1. kolo Niké ligy. (Autor: TASR)
Pavol Spál|6. aug 2023 o 08:10

Čo si ten chlapec cez týždeň vytrpel, to neviete nikto, vraví o spoluhráčovi.

Hovoril úprimne, otvorene, ale aj skromne. Útočník a kapitán Banskej Bystrice RÓBERT POLIEVKA priznal sklamanie, chcel sa posunúť ďalej.

Potreboval to dostať zo seba von, ale voči svojmu zamestnávateľovi bol lojálny. Chápe obe strany.

Jeho prestup do Slovana sa rozoberá už dlho. Futbalisti úradujúceho majstra v sobotu doma remizovali s Banskou Bystricou 2:2. Polievka vzbudzoval pozornosť na ihrisku aj mimo neho.

V stredu ste sedeli na tribúne Tehelného poľa a sledovali ste Slovan v zápase Ligy majstrov. Rokovali ste o prestupe? 

Držím palce všetkým slovenským mužstvám v európskych pohároch. Ak sa dostane do skupinovej fázy, tak je to vždy veľký úspech. Nemalo to nič spoločné s mojim prestupom do Slovana, aj keď sa o tom popísalo veľa. Vedeli to všetci, majitelia, tréneri. Mal som túžbu prestúpiť do Slovana. Jednoducho to nevyšlo. Toto obdobie je už uzavretá kapitola.

Som z toho trošku smutný a sklamaný, ale život ide ďalej. Mám pred sebou ďalšie výzvy. Nič sa nemení na tom, že sa budem venovať futbalu. Budem musieť prepnúť na mód, aby som bol ten istý Polievka ako vlani. Ak sa budem motať v prestupoch a v rôznych ságach, tak zo mňa nebude mať nič ani jedna strana. Chcem sa sústrediť na futbal.

Aj toto sa dozviete v rozhovore:

  • Je definitívne, že Polievka už do Slovana neprestúpi?
  • Ako mal na Slovane zimomriavky?
  • Prestúpi do zahraničia?
  • Ako si chcel zarobiť euro navyše?
  • Ako je veľmi sklamaný?
  • Ako vníma to, že sa mimo Bystricu v iných kluboch nepresadil?
  • Je teraz už lepšie pripravený?

Je okolo vás veľký rozruch. Ako veľmi bolo náročné pripraviť sa na zápas proti Slovanu? 

Ťažké. Doteraz to vstrebávam. Bolo to náročné, keď celý týždeň počúvam, že som jednou nohou v Slovane a potom v sobotu hrám za Bystricu na Tehelnom poli a mám sa sústrediť. Nie je to ľahké. Mal som túžbu hrať za Slovan. Cením si jeho ponuku, bol trpezlivý dva mesiace, chcel ma urputne získať. Je to jeden z najlepších tímom na Slovensku.

Je to pre mňa pocta. Spravil som, čo bolo v mojich silách, aby som sa do Slovana dostal. Nič sa nedeje, život ide ďalej. Môžem byť sklamaný dnes, zajtra, ale od pondelka musím byť nový Polienka a vrátiť sa naspäť do Banskej Bystrice. A robiť veci, čo som robil minulú sezónu. Ak chcem byť Polievka, aký som bol, musím zasa prepnúť na futbal.

V domovskej Banskej Bystrici ste najväčšia hviezda, ale keď ste to skúšali inde, nevyšlo vám to. Nepresadili ste sa predtým v Dunajskej Strede ani v Žiline. Boli ste vtedy na dne a zvažovali koniec. Dozreli ste odvtedy? Zmenili ste sa? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Chcel ísť do Slovana, zarobiť euro navyše. Polievka: Už mám toho plné zuby, dlho sa to vlečie