Ronda Rousey mieri do Siene slávy UFC

Adrián Mečiar|16. jún 2018 o 02:00

Pri pohľade na všetky rekordy a úspechy, ktoré Rousey vlastní, si uvedomíte, že jej uvedenie do siene slávy je absolútne zaslúžené.

Ronda Rousey sa o niekoľko týždňov stane prvou ženou, ktorá bude uvedená do Siene slávy UFC.

Pôjde o zaslúžené ocenenie za všetko, čo bronzová olympijská medailistka z Pekingu urobila pre MMA celkovo, no najmä pre ženy, ktoré pred jej príchodom iba snívali o možnosti zápasenia v UFC.

„Bez Rondy by sa ženy v UFC nikdy neobjavili," hovorí úprimne Dana White. „Vďaka Ronde sa ja, ako i mnohí ostatní, pozerajú na ženy v bojových športoch rozdielne. Ronda dokázala všetko, čo mohla. Stala sa globálnou ikonou. Otvorila do UFC dvere pre ženy. Ženské divízie sú dnes plné talentovaných bojovníčok. Sme hrdí na to, že Rondu do Siene slávy uvedieme ako prvú ženu vôbec."

Rousey prehrala svoje posledné dva zápasy a následne sa rozhodla ukončiť kariéru v klietke. V januári podpísala zmluvu s WWE.

Ešte predtým však počas rokov, kedy bola vôbec tou najväčšou svetovou hviezdou UFC, pripísala tieto rekordy. Samozrejme, okrem tých, ktorú sú tu uvedené, ich má konte ešte mnoho.

Len niektoré z rekordov Rondy Rousey:

Rousey je historicky prvou ženskou šampiónkou UFC. Opasok bantamovej váhy držala v rokoch 2012-2015. Celkovo ho obhájila šesťkrát, čím stanovila dosiaľ stále neprekonaný ženský rekord.

Rousey všetkých 12 zápasov, ktoré vyhrala, ukončila pred limitom. Z toho väčšinu už v prvej minúte. "Dlhšie" víťazné duely mala Rousey len s Mieshou Tate (4:27 a 10:58) a Liz Carmuche (4:49). 

Rousey vlastní rekordne rýchlu submissiu v titulovom zápase. 14-sekundový arm-bar proti Cat Zingano zatiaľ nikto prekonať nedokázal.

Rousey zaznamenala tretie najrýchlejšie KO v titulovom zápase, keď v roku 2014 zničila Alexis Davis za 16 sekúnd.

Rousey je autorkou až štyroch z piatich najrýchlejších ukončení v dejinách ženskej bantamovej váhy UFC.

Rousey je prvou ženou, ktorej zápas predal milión PPV. Cez bájnu hranicu sa dostala hneď dvakrát.

Rousey je prvou bojovníčkou, ktorej galavečer vypredal veľkú arénu.

Rousey je prvou ženou, na ktorej zápas si vstupenku kúpilo viac než 50 000 ľudí.

Rousey je prvou MMA bojovníčkou, ktorá získala prestížne ocenenie ESPY. V rokoch 2014 a 2015 sa stala najlepšou ženskou športovkyňou roka a v roku 2015 sa dokonca stala aj víťazkou kategórie ´Najlepší bojovník roka´, ktorej až dovtedy dominovali boxeri.

Rousey sa tiež v 31 rokoch stane najmladšou osobou uvedenou do Siene slávy UFC.

Ceremónia oficiálneho uvedenia nových členov do Siene slávy je na programe počas International Fight Weeku, konkrétne 5. júla v hoteli Palms.

 

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ronda Rousey mieri do Siene slávy UFC