Ronaldo strelil v Španielsku už 22 hetrikov a vyrovnal rekord ligy

Cristiano Ronaldo strelil v Španielsku už 22 hetrikov.
Cristiano Ronaldo strelil v Španielsku už 22 hetrikov. (Autor: SITA/AP)
SITA|6. okt 2014 o 07:44

Kanonier Realu Madrid Cristiano Ronaldo strelil v tejto sezóne viac gólov ako 16 z 20 klubov La Ligy.

MADRID. Nedeľňajšie vysoké víťazstvo Realu Madrid nad tímom Athletic Bilbao (5:0) v 7. kole La Ligy opäť režíroval Cristiano Ronaldo. Portugalský kanonier Realu dosiahol tretí hetrik v ostatných štyroch zápasoch najvyššej španielskej futbalovej súťaže, a to v rozpätí pätnástich dní.

Najprv sa 20. septembra prezentoval hetrikom pri víťazstve Realu v La Coruni (8:2), o štyri dni neskôr strelil štyri góly do siete Elche pri domácom triumfe Realu 5:1 a teraz pridal trojgólový zápis proti Bilbau.

S celkovým počtom 22 hetrikov vyrovnal historický rekord v La Lige. Pridal sa tak k dvojici Telmo Zarra a Alfredo Di Stéfano.

Šesť zápasov, 13 gólov

V tejto sezóne má 29-ročný rodák z Madeiry na konte už 13 gólov (odohral iba 6 zápasov). Je to viac, ako nastrieľalo v siedmich kolách 16 z 20 klubov La Ligy. Druhý v tabuľke strelcov Brazílčan Neymar z FC Barcelona má na konte 7 gólov.

Real Madrid - Bilbao 5:0.

Ronaldova strelecká šnúra vo všetkých súťažiach trvá už osem zápasov. "Nemám pochybnosti o tom, že Zlatú loptu opäť získa Cristiano Ronaldo. Pokojne si na to môžete staviť," reagoval po stretnutí s Bilbaom tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti.

Blíži sa k méte 200 gólov

"Traja hráči vyčnievali nad ostatnými. Trojgólový Cristiano Ronaldo, dvojgólový Karim Benzema a tiež Gareth Bale, ktorý mal dve asistencie pri góloch a odovzdal veľa pre tím. Ak títo traja hrajú pre mužstvo, je to základ úspechu," doplnil Ancelotti po výhre nad Bilbaom. Realu patrí v tabuľke švrtá priečka s 15 bodmi, vedúca Barcelona má 19 bodov.

Famózny portugalský zakončovateľ nastrieľal za Real od roku 2009 v najvyššej španielskej súťaži 190 gólov v 171 zápasoch. Experti sa zhodujú, že hranicu 200 gólov prekoná ešte v tejto sezóne - a to najrýchlejšie v histórii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Ronaldo strelil v Španielsku už 22 hetrikov a vyrovnal rekord ligy