Ronaldo sa nevzdáva šance na návrat do dresu AC Miláno

SITA|8. apr 2008 o 13:52

RÍM 8. apríla (SITA, AFP) - Momentálne dlhodobo zranený brazílsky útočník talianskeho veľkoklubu AC Miláno Ronaldo v utorok potvrdil, že má stále záujem vrátiť sa do vrcholového futbalu. Tridsaťjedenročný ...

RÍM 8. apríla (SITA, AFP) - Momentálne dlhodobo zranený brazílsky útočník talianskeho veľkoklubu AC Miláno Ronaldo v utorok potvrdil, že má stále záujem vrátiť sa do vrcholového futbalu. Tridsaťjedenročný trojnásobný najlepší hráč sveta sa vo februári podrobil zložitej operácii ľavého kolena, už druhej v jeho kariére, pričom jeho návrat na trávniky sa v tomto prípade predpokladá až koncom roka 2008. "Svoj život si bez futbalu nedokážem predstaviť," povedal Ronaldo pre utorkové vydanie talianskeho denníka Gazzetta dello Sport a ďalej pokračoval: "Počas prvých týždňov od operácie som bol absolútne zničený, fyzicky aj psychicky. Potom sa však dali veci do pohybu. Dlhý čas som si pripadal ako zelenina, vôbec som sa nemohol hýbať. Teraz je to však už iné. Samozrejme, ešte ma čaká dlhá cesta k návratu. Možno po ďalších štyroch mesiacoch už budem môcť začať s behaním."

Najlepší strelec v histórii záverečných turnajov majstrovstiev sveta s 15 presnými zásahmi sa rovnakým operáciám, avšak pravého kolena, podrobil v rokoch 1999 a 2000. "Počas mojich posledných návštev ma lekári ubezpečili, že sa budem môcť vrátiť. Dali mi nádej, ktorú som tak veľmi potreboval. Skoro dva mesiace po operácii cítim, že moje ľavé koleno je na tom oveľa lepšie, ako tomu bolo v prípade toho pravého po predchádzajúcom zákroku," skonštatoval majster sveta z roku 2002, ktorý sa 4 - 5 hodín denne intenzívne venuje rehabilitácii a dúfa, že jedného dňa si opäť oblečie v súťažnom zápase "červeno-čierny" dres AC Miláno: "S klubom aj mojimi spoluhráčmi mám excelentné vzťahy. Rozmýšľam však nad tým, že by som sa potom na pár mesiacov vrátil rozohrať sa do rodnej Brazílie, napríklad do Flamenga. A ak pôjde všetko podľa plánu, potom opäť raz bude zo mňa ´rossonero´."

Nachádzate sa tu:
Domov