Ronaldo i Zlatan sú zranení, Agüero si zahrá s Liverpoolom

Agüero (vpravo) strelil v sezóne už 25 gólov.
Agüero (vpravo) strelil v sezóne už 25 gólov. (Autor: SITA/AP)
TASR|4. apr 2014 o 20:51

Agüero si Premier League zahrá, Ronaldo Primera Diovisión zrejme nie. Ibrahimovič ani Ligu majstrov.

MANCHESTER. Argentínsky futbalový útočník Sergio Agüero vynechá pre zranenie zadného stehenného svalu s určitosťou sobotňajší domáci duel Premier League proti Southamptonu. Kouč Manuel Pellegrini ale očakáva, že kanonier už bude môcť nastúpiť aspoň na časť budúcotýždňového derby proti FC Liverpool.

Agüero v tejto sezóne nastrieľal v sedemnástich ligových zápasoch 15 gólov, ale na trávniku sa neobjavil od svojho zranenia počas zápasu Ligy majstrov proti FC Barcelona (1:2) minulý mesiac.

"Southampton je pre Sergia ešte príliš skoro. Trénoval iba dva dni a potrebuje viac času. Možno ešte jeden týždeň a bude fit na zápas s Liverpoolom," povedal Pellegrini v piatok na tlačovej konferencii.

City je aktuálne v tabuľke anglickej ligy na treťom mieste so štvorbodovým mankom na lídra z Liverpoolu, má ale dva zápasy k dobru.

Ronaldo zrejme nenastúpi

Účasť hviezdneho Cristiana Ronalda z Realu Madrid v sobotňajšom stretnutí španielskej futbalovej Primera División na ihrisku San Sebastiánu nie je istá. Portugalský kanonier si v stredajšom štvrťfinálovom súboji Ligy majstrov s Borussiou Dortmund poranil ľavé koleno a v 80. minúte musel odísť z ihriska.

Cristiano Ronaldo by chcel v sobotu proti Realu Sociedad nastúpiť a pomôcť tímu udržať sa v hre o ligový titul. Konkurenti bieleho baletu hrajú v sobotu v skorších časoch. Atlético hostí Villarreal o 16.00 h, FC Barcelona zasa privíta Real Betis Sevilla o 18.00 h. Real nastúpi na ihrisku San Sebastianu o 20.00 h.

Tréner úradujúceho španielskeho vicemajstra Carlo Ancelotti rozmýšľa nad nezaradením svojho hviezdneho zverenca na zápasovú súpisku, preventívne ho možno bude šetriť. "Je trocha zranený, chceme, aby si oddýchol. Nechceme riskovať, aby sa zranil vážnejšie. Pred nami je ešte veľa duelov, radšej ho necháme doma. Vďaka tomu bude v utorok sviežejší," vyhlásil podľa denníka Marca taliansky tréner Realu.

Naopak obranca španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Carles Puyol sa objavil v nominácii svojho zamestnávateľa na sobotňajší ligový zápas proti Betisu Sevilla napriek tomu, že jeho zdravotný stav ešte nie je stopercentný. Informoval o tom špecializovaný portál goal.com.

Rozhodnutie trénera Barcelony Gerarda Martina zaradiť 35-ročného stopéra do nominácie na stretnutie zrejme ovplyvnila aj skutočnosť, že defenzíve Kataláncov nepomôžu Gerard Piqué či Jordi Alba. Ako je známe, kapitán blaugranas Puyol, ktorý oznámil svoj odchod z Camp Nou na konci tejto sezóny, laboroval v posledných mesiacoch so zranením kolena.

Ibrahimovič si nezahrá v Lige majstrov

Najjagavejšia hviezda parížskeho futbalového klubu Saint-Germain Zlatan Ibrahimovič vynechá budúcotýždňovú odvetu štvrťfinále Ligy majstrov na ihrisku FC Chelsea. Švédsky kanonier sa zranil v stredajšom prvom stretnutí v Parku princov - natiahol si zadný stehenný sval na pravej nohe. Táto zdravotná indispozícia ho vyradí z hry na niekoľko týždňov.

O pártýždňovej absencii hovorili už prvé prognózy, ktoré sa potvrdili po detailných vyšetreniach. "Má poškodený sval, preto nám nepomôže v najbližších stretnutiach. Presnú dĺžku absencie určí lekár po detailnejšej analýze výsledkov vyšetrení. Zatiaľ to vyzerá, že stihne záver sezóny a nebude mimo tréningového procesu príliš dlho," povedal tréner PSG Laurent Blanc.

Bývalý hráč FC Barcelona, Interu Miláno, AC Miláno či Ajaxu Amsterdam odstúpil zo stredajšieho duelu v 68. min, na trávniku ho nahradil Lucas Moura. Ibrahimovičovi spoluhráči doviedli súboj do víťazného konca (3:1) a pred odvetou na Stamford Bridge, ktorá sa uskutoční v utorok 8. apríla o 20.45 h SELČ, majú vynikajúcu pozíciu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ronaldo i Zlatan sú zranení, Agüero si zahrá s Liverpoolom