Ronaldo by sa chcel po zranení vrátiť na ihriská

SITA|13. mar 2008 o 20:52

MILÁNO 13. marca (SITA, AP) - Futbalista talianskeho futbalového veľkoklubu AC Miláno Ronaldo by sa po vyliečení sa zo zranenia chcel opäť vrátiť na trávniky. Bývalý brazílsky reprezentant si v stretnutí ...

MILÁNO 13. marca (SITA, AP) - Futbalista talianskeho futbalového veľkoklubu AC Miláno Ronaldo by sa po vyliečení sa zo zranenia chcel opäť vrátiť na trávniky. Bývalý brazílsky reprezentant si v stretnutí Serie A proti Livornu (1:1) roztrhol väzy v pravom kolene a lekári hovorili o nútenej, možno až deväť mesiacov trvajúcej pauze, prípadne aj o ukončení kariéry.

"Ešte je priskoro hovoriť o konečnom rozhodnutí. Som však pripravený na možnosť vrátiť sa na ihriská," uviedol vo štvrtok trojnásobný Svetový futbalista roka podľa FIFA. Ronaldo však bol po svojom februárovom zranení oveľa opatrnejší: "Chcel by som opäť hrať. Srdce mi vraví, aby som hral, moje telo mi však naznačuje, že je čas odísť a pýta si odpočinok."

Brazílsky útočník pôsobí v Európe od roku 1994, jeho prvým pôsobiskom na "starom kontinente" bol holandský PSV Eindhooven, odkiaľ prestúpil do FC Barcelona a cez Inter Miláno a Real Madrid sa dostal až do AC. V reprezentácii "kanárikov" odohral 97 stretnutí, v ktorých strelil 62 gólov a je tretím najlepším kanonierom národného tímu Brazílie za Zicom (66 gólov) a Pelém (77). Svoje konto už pravdepodobne nevylepší, pretože od roku 2006 nie je členom národného tímu. "Cítim sa už lepšie, najhoršie už mám azda za sebou," uviedol rodák z brazílskeho Rio de Janeira, ktorý sa po zranení prvýkrát objavil v tréningovom centre milánskeho klubu.


Nachádzate sa tu:
Domov