Ronaldinho pocestuje s Barcelonou v auguste do Číny

SITA|21. máj 2007 o 12:17

PEKING 21. mája (SITA) - Brazílsky ofenzívny stredopoliar Ronaldinho sa spolu s viacerými hviezdnymi spoluhráčmi zo španielskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona predstaví 5. augusta v prípravnom stretnutí ...

PEKING 21. mája (SITA) - Brazílsky ofenzívny stredopoliar Ronaldinho sa spolu s viacerými hviezdnymi spoluhráčmi zo španielskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona predstaví 5. augusta v prípravnom stretnutí proti čínskemu prvoligovému tímu Peking Guoan v metropole najľudnatejšej krajiny sveta v rámci osláv odpočítania posledných 365 dní zostávajúcich do otvorenia olympijských hier 2008. Bývalý dvojnásobný najlepší futbalista planéty podľa FIFA (2004 a 2005) je podľa tohtoročného prieskumu najpopulárnejším zahraničným hráčom pre obyvateľov Číny, keď v ankete za neho hlasovalo zo vzorky 29 832 osôb až 10,67 percent.

Barcelona bola na predsezónnom turné v Číne už v roku 2004, keď zohrala prípravný zápas s iným prvoligistom Šanghaj International, no diváci boli po jej vystúpení sklamaní, keďže Katalánci nastúpili prakticky s B-tímom.

Ronaldinho len nedávno požiadal reprezentačného trénera Brazílie Carlosa Dungu o dovolenku počas Copa America (majstrovstvá Južnej Ameriky), ktoré sa uskutočnia 26. júna - 15. júla vo Venezuele. Loptový virtuóz uviedol ako dôvod fakt, že minulý rok nemal možnosť oddychu počas letnej prestávky. Do brazílskeho národného dresu sa nehrnie ani ofenzívny stredopoliar AC Miláno Kaká, ktorý na Copa America nechce štartovať z rovnakého dôvodu.


Nachádzate sa tu:
Domov