Barcelona oznámila meno nového trénera

Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Ronald Koeman reční na tlačovej konferencii pred štvrtkovým priateľským zápasom Slovensko - Holandsko.
Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Ronald Koeman reční na tlačovej konferencii pred štvrtkovým priateľským zápasom Slovensko - Holandsko. (Autor: TASR)
Pavol Spál, TASR|18. aug 2020 o 21:25

Prichádza známy Holanďan.

BARCELONA. Jeho strely boli porovnateľné s kopnutím koňa.

„Keď zahrával priamy kop, nikomu sa nechcelo stáť v múre. To bolo na zabitie, každý sa radšej uhýbal. Keď loptu neblokoval múr, nemal brankár proti strele šancu,“ spomína bývalý československý reprezentant Jozef Chovanec na Ronalda Koemana.

Ryšavého a plnoštíhleho Koemana preslávili delové rany a góly. Jeho najslávnejší rozhodol finále Ligy majstrov v roku 1992, pre Barcelonu to bol vôbec prvý triumf v najprestížnejšej klubovej súťaži.

„Koemanova petarda otvorila trezor," napísal denník Independent.

Žiadny slovenský útočník ich nedal viac

Najproduktívnejší obranca v dejinách futbalu dal 252 gólov, z toho 193 ligových. Žiadny slovenský útočník ich nedal viac.

Holanďan Ronald Koeman bude nový tréner futbalistov FC Barcelona.

V utorok večer o tom informoval prezident španielskeho klubu Josep Maria Bartomeu.

Vo funkcii nahradí Quiqueho Setiena, ktorého prepustili v pondelok po nevydarenej sezóne bez zisku trofeje.

"Rokovania s Ronaldom Koemanom sú v záverečnej fáze. Ešte neprišlo k podpisu zmluvy, no ak sa nič nezmení, Koeman bude nový tréner Barcelony.

Príde s novým projektom

Príde s novým projektom a pomôže nášmu klubu napredovať. Je to kouč, ktorého veľmi dobre poznáme z čias hráčskeho i trénerského pôsobenia v Barcelone," citovala slová Bartomeua agentúra AP.

Päťdesiatsedemročný Koeman vedie od roku 2018 holandskú reprezentáciu.

V Barcelone pôsobil ako hráč v rokoch 1989 až 1995, získal s ňou štyri ligové prvenstvá i Európsky pohár majstrov (1991/92).

Po konci aktívnej kariéry v roku 1997 presedlal na trénerskú stoličku a v katalánskej metropole pôsobil ako asistent v rokoch 1998-2000.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Barcelona oznámila meno nového trénera