Hokejista Dallasu mieri z NHL do českej ligy, bude hrať s viacerými Slovákmi

Roman Polák.
Roman Polák. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. jún 2020 o 17:53

Sezónu ešte dohrá v zámorí.

OSTRAVA. Český hokejový obranca Roman Polák sa po 14-ročnom pôsobení v NHL vráti do materského klubu HC Vítkovice Ridera.

S vedením klubu zatiaľ nepodpísal zmluvu, keďže má naďalej platný kontrakt s Dallas Stars, no s českým extraligistom sa už záväzne dohodol na budúcom kontrakte.

HC Vítkovice predstavil novú akvizíciu na tlačovej konferencii.

"V našom klube bola jednoznačná zhoda, že hráča Romanových kvalít a skúseností musíme jednoznačne získať. Mám veľkú radosť, že sa nám to podarilo. Verím, že našu vydarenú snahu ocenia aj naši fanúšikovia," uviedol športový riaditeľ klubu Roman Šimíček.

Poláka ešte pred návratom do Vítkovíc pravdepodobne čaká dohranie sezóny v NHL.

"Roman naďalej zostáva hráčom Dallasu, preto s nami zatiaľ nemohol podpísať zmluvu. Dohodli sme sa však, že po splnení všetkých povinností, ktoré mu vyplývajú z platného kontraktu v NHL, sa stane hráčom Vítkovíc. Mám veľkú radosť z toho, že sme sa dohodli na dlhodobom kontrakte," prezradil Šimíček.

Herný prejav Poláka charakterizuje najmä dôraz a podpora defenzívy. V NHL doteraz odohral celkovo 877 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 26 gólov a 118 asistencií.

Do najprestížnejšej súťaže ho draftoval klub St. Louis Blues, zahral si aj za Toronto a San Jose. Od roku 2018 pôsobí v Dallase.

Vo Vítkoviciach budú jeho spoluhráčmi aj slovenskí obrancovia Patrik Koch a Peter Trška a útočníci Jozef Baláž, Peter Šišovský a Rastislav Dej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hokejista Dallasu mieri z NHL do českej ligy, bude hrať s viacerými Slovákmi