Robin Lehner odhaľuje verejnosti špinu z NHL. Liga sa s ním chce porozprávať

Oh My Hockey|5. okt 2021 o 08:24

Robin Lehner sa rozhodol prostredníctvom sociálnej siete Twitter podeliť o svoje dojmy a skúsenosti s najlepšou hokejovou ligou sveta. Hrať v NHL podľa jeho slov nie je prechádzka ružovou záhradou. Chce zmenu.

Séria jeho výrokov, ktorá postavila do pozoru hokejový svet, sa začala 1. októbra. Robin Lehner sa obul do situácie Jacka Eichela. Ten je v bezvýchodiskovej situácii, keďže chce absolvovať riskantnú operáciu herniovaného disku, čo mu nechce dovoliť jeho klub. Sabres ho už zbavili kapitánskeho "C".

"Kde je NHLPA a kde všetci hráči, keď sa dejú tieto ataky na naše právo slobodnej voľby?" pýta sa švédsky brankár. "Jackova situácia je šialená. A rovnaké sú aj útoky od novinárov, ktorí sa skrývajú za slobodu prejavu, na našu slobodu voľby. Kedy sa toto pokrytectvo skončí?"

Lehner hashtagom odkazoval na život po kariére, o ktorý sa podľa neho kluby nezaujímajú. S Buffalom má osobnú skúsenosť, chytal tam medzi rokmi 2015-2018. Neraz sa sťažoval na ich liečebné metódy, keď si zlomil členok.

Dnes odvážne tvrdí, že radšej, ako by mali hráčovi dopriať adekvátnu zdravotnú starostlivosť, budú podporovať výrobcov liekov proti bolesti.

Lieky podľa neho v NHL fungujú na pravidelnej báze, čo neprospieva dlhodobému zdraviu hráčov.

"Je normálne, že pracoviská dávajú zamestnancom pri cestovaní benzodiazepíny a hypnotiká? Nemali by to robiť skôr lekári alebo psychiatri?" pýta sa skôr rečnícky. "Kamarát sa pýta. Aby bolo jasné, vo Vegas sa to nedeje. Ale viem o viacerých iných kluboch, kde áno. Hral som v takých, kde to robia. (...) Pritom nám hovoria, že Zolpidem je liek na spanie, no na liečení mi povedali, že preto nemám REM fázu spánku. Už osem rokov. Jasné, tabletky na spanie..."

Obul sa aj do jednej konkrétnej osoby. Poukázal na praktiky kouča Alaina Vigneaulta, hoci viac všeobecne, ako konkrétne.

O trénerovi Philadelphie napísal: "Dinosaurus, ktorý sa k ľuďom správa ako k robotom. Už ich odtiaľ vyhoďte. Vigneaulta ako prvého. Mám aj dôkazy."

S Lehnerom si o jeho statusoch chce pohovoriť vedenie NHL. S hráčskou asociáciou už hovoril, povedal, že to dopadlo výborne a verí, že rovnaký postoj zaujme aj manažment súťaže.

"Som fanúšikom NHL. Milujem hokej a chcem, aby NHL bola skvelá," napísal. "Nechcem nič zničiť, chcem len robiť, čo je správne. Nastal čas opustiť staré chodníčky a vyšliapať nové. Veci sa musia zmeniť. Už som toho povedal priveľa, a aj to sa z veľkej časti krotím."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Robin Lehner odhaľuje verejnosti špinu z NHL. Liga sa s ním chce porozprávať