V Celte Vigo ostal už iba Lobotka, Mazáň ide na hosťovanie do Talianska

Róbert Mazáň.
Róbert Mazáň. (Autor: TASR)
Sportnet|28. jan 2019 o 20:27

V Španielsku si príliš nezahral.

BENÁTKY. Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mazáň strávi zvyšok tejto sezóny na hosťovaní v talianskom druholigovom FC Venezia.

Podľa oficiálneho webu klubu z Benátok je súčasťou dohody so Celtou Vigo, za ktorú hráva aj iný Slovák Stanislav Lobotka, opcia na trvalý prestup.

Čoskoro 25-ročný ľavý obranca odohral v Španielsku od svojho príchodu zo Žiliny v januári 2018 iba tri ligové zápasy, raz nastúpil aj v Španielskom kráľovskom pohári

V piatok 1. februára absolvuje oficiálnu prezentáciu a o dva dni by mohol zažiť v drese Venezie súťažný debut v zápase 22. kola Serie B na pôde Beneventa. Venezia okupuje v tabuľke dvanáste miesto.

,,Som spokojný, že sa to vyriešilo, pretože počas januára som nevedel, na čom som. Bol som rád, že prišla takáto možnosť a verím, že mi to môže len pomôcť," vyjadril sa pre utorňajšie vydanie denníka Šport Mazáň, ktorého chcel do Benátok samotný tréner mužstva Walter Zenga, niekdajší výborný brankár talianskej reprezentácie a Interu Miláno.

,,Dopočul som sa o tom a veľmi sa na túto spoluprácu teším," pokračoval talentovaný futbalista.

Okrem Mazáňa pôsobia v Serie B aj ďalší traja slovenskí futbalisti a dvaja z nich mu prestup do talianskej druhej najvyššej súťaže odporučili.

,,Rozprával som sa s chlapcami, ktorí hrajú túto súťaž – či už to bol Niko Špalek alebo Noro Gyömbér – a hovorili o nej len v dobrom. Teším sa.

Moja priorita je hrať a hrať pravidelne. Bude to v náročnej súťaži, kde je dosť tímov a v ktorej je ťažké sa dostať do play-off. Ja sám ešte o nej toľko neviem, v prvých týždňoch sa dozviem viac.

A čo bude v lete, to, samozrejme, uvidíme,“ dodal ľavý obranca, ktorý by mohol debutovať v drese nového zamestnávateľa už v nedeľu na trávniku Beneventa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»V Celte Vigo ostal už iba Lobotka, Mazáň ide na hosťovanie do Talianska