Róbert Mak prestúpil z Manchestru City do 1. FC Norimberg

Róbert Mak (vľavo) v drese slovenskej juniorskej reprezentácie.
Róbert Mak (vľavo) v drese slovenskej juniorskej reprezentácie. (Autor: SITA)
SITA|11. jún 2010 o 14:30

Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Róbert Mak odchádza z anglického tímu Manchester City do klubu najvyššej nemeckej súťaže 1. FC Norimberg.

BRATISLAVA/NORIMBERG. Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Róbert Mak (nar. 8. 3. 1991) odchádza z anglického tímu Manchester City do klubu najvyššej nemeckej súťaže 1. FC Norimberg, ktorý sa medzi elitou zachránil v barážových súbojoch s Augsburgom. Devätnásťročný ofenzívny krajný stredopoliar i útočník sa stane spoluhráčom ďalšieho Slováka Mareka Mintála.

"V Robovom prípade ide o trojročný kontrakt bez opcie, a to do leta 2013," informoval v piatok popoludní agentúru SITA licenčný agent SFZ a hráčov zástupca Juraj Vengloš a pokračoval: "Roba chceli v Norimbergu už v zime, pre krátkosť času sme však vtedy nezrealizovali transfer. Mak sa dohodol s 1. FC už dávnejšie, teraz vyslovili súhlas s podmienkami prestupu aj oba kluby. Myslím si, že spokojnosť s transferom i s finančnými záležitosťami, s ním spojenými, môžu vysloviť všetky zainteresované strany. Verím, že sme urobili správny krok. Účinkovanie v bundeslige môže Roba posunúť vyššie. V Norimbergu by mal dostať viac príležitostí nastúpiť ako v nabitom kádri Manchestru City. Na začiatku by mu mal pomôcť aj Marek Mintál."

Športový riaditeľ klubu nového Makovho pôsobiska 1. FCN Martin Bader pre oficiálnu stránku klubu poznamenal: "Robbie je extrémne rýchly, taktiež je vynikajúco na tom po technickej a taktickej stránke. Čaká ho skok do bundesligy. To, že sa rozhodol pre náš klub, svedčí o tom, že mladí hráči majú v našom klube 1. FC dobrú perspektívu."

Slovenský mládežnícky reprezentant Róbert Mak odišiel už ako 14-ročný zo Slovana Bratislava na Britské ostrovy - najskôr do akadémie Manchestru City a od sedemnástich rokov aj do rezervy tohto mužstva. "Samozrejme, že poznám norimberský 1. FC. Tento klub bol zásluhou Marka Mintála a predtým Róberta Vitteka vždy u nás veľkou témou," uviedol pre www.fcn.de Róbert Mak, ktorý si o Norimbergu zisťoval informácie aj u Mintála: "Marek mi odporučil prestup do 1. FC, jednoznačne sa teším na nové pôsobisko."

Nachádzate sa tu:
Domov