Říhu nahradí v Pardubiciach jeho syn, Kristan zostáva

Miloš Říha prenechal trénerské žezlo v hokejových Pardubiaciach svojmu synovi.
Miloš Říha prenechal trénerské žezlo v hokejových Pardubiaciach svojmu synovi. (Autor: TASR)
SITA|3. apr 2015 o 18:14

Trénerom českého hokejového klubu HC ČSOB Pojištovna Pardubice by mal byť v nasledujúcej sezóne kouč, ktorého meno je známe aj slovenským fanúšikom.

PARDUBICE. Reč však nie je o známom 56-ročnom trénerovi, ktorý na Slovensku šéfoval hokejistom Slovana Bratislava. Pardubický tím povedie jeho 33-ročný syn, ktorý mu doteraz robil pri mužstve asistenta.

Říhovci zasadli na lavičku spomenutého klubu začiatkom januára, keď nahradili dovtedajšieho hlavného kouča Zdeňka Veneru.

Říhovi juniorovi by mali podľa portálu isport.cz pri mužstve asistovať Václav Baďouček a aktuálny tréner juniorky Richard Král. Miloš Říha starší sa zrejme znova vydá za angažmánom do cudziny.

Rodák z Přerova v minulosti pôsobil aj v KHL (Voskresensk, Spartak Moskva, Mytišči, Petrohrad, Omsk) na Slovensku (Slovan Bratislava) a v Česku okrem Pardubíc aj v Hodoníne, Zlíne, Karlových Varoch či Sparte Praha.

"O zložení trénerského štábu pre budúcu sezónu intenzívne rokujeme. V krátkom čase sa všetci dozvedia výsledok," vyhlásil športový manažér Pardubíc a niekdajší reprezentačný brankár Dušan Salfický.

Klubovému vedeniu sa podarilo udržať v kádri slovinského gólmana Roberta Kristana. "Dohodli sme sa na predĺžení spolupráce," potvrdil Salfický výsledok rokovania s bývalým brankárom HK Nitra.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Říhu nahradí v Pardubiciach jeho syn, Kristan zostáva