Pánik podpísal s Chicagom novú zmluvu, finančne si výrazne polepší

Slovenský útočník Chicaga Richard Pánik oslavuje svoj gól v zápase hokejovej NHL Chicago Black Hawks - Edmonton Oilers v noci na 19. februára 2017.
Slovenský útočník Chicaga Richard Pánik oslavuje svoj gól v zápase hokejovej NHL Chicago Black Hawks - Edmonton Oilers v noci na 19. februára 2017. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. máj 2017 o 17:09

Slovenský útočník má za sebou skvelú sezónu. Stanovil si v nej nové maximá v počte gólov, asistencií i bodov.

CHICAGO. Slovenský hokejista Richard Pánik pokračuje v Chicagu. S Blackhawks sa dohodol na novom kontrakte na dva roky. Podľa portálu TSN si po vydarenej sezóne finančne výrazne polepší a za rok zarobí 2,8 milióna dolárov.

V sezóne 2016/2017 si v jeho drese stanovil zámorské kariérne maximá v počte gólov (22), asistencií (22) i bodov (44). Bol jedným z troch hráčov Chicaga s plným počtom 82 odohraných zápasov v základnej časti.

"Richard spravil za uplynulý rok nesmierny pokrok. Teší nás vyrovnanosť výkonov, akú predviedol počas sezóny. Máme radosť, že zotrvá v Chicagu aj nasledujúce dva ročníky," povedal generálny manažér Stan Bowman na oficiálnom webe klubu.

Dvadsaťšesťročný Pánik sa s 22 gólmi zaradil na štvrté miesto tímových tabuliek. Navyše, 15. októbra 2016 dosiahol svoj premiérový hetrik v NHL.

Do Chicaga prišiel 3. januára minulého roka výmenou z Toronta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pánik podpísal s Chicagom novú zmluvu, finančne si výrazne polepší