Ricciardo na VC Nemecka vyštartuje do pretekov zo samého konca

Daniel Ricciardo mal pred pretekmi dobrú náladu. Vyhral ostatnú VC Číny a v Azerbajdžane obhajuje triumf.
Daniel Ricciardo mal pred pretekmi dobrú náladu. Vyhral ostatnú VC Číny a v Azerbajdžane obhajuje triumf. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. júl 2018 o 12:56

Dostal trest za výmenu viacerých častí motora.

HOCKENHEIM. Austrálsky jazdec Daniel Ricciardo odštartuje nedeľňajšiu Veľkú cenu Nemecka monopostov F1 z posledného radu štartového roštu.

Dvadsaťdeväťročný jazdec Red Bullu dostal trest za to, že pred podujatím na okruhu v Hockenheime mu tímoví mechanici vymenili viaceré časti motora.

Podľa portálu autosport.com Ricciardovi nasadili pred piatkovým tréningom viacero nových pohonných jednotiek. V tejto sezóne dostal už tretiu jednotku MGU-K, čo podľa pravidiel znamená prepad o 10 miest na štarte.

Za výmenu elektroniky a batérie sa prepadol o päť miest. Štartovať teda bude zo samého konca štartového poľa.

V prvom tréningu Ricciardo dominoval časom 1:13,525 minúty, iba o štyri tisíciny sekundy predstihol Lewisa Hamiltona na Mercedese.

Ricciardo nie je jediný pilot, ktorému pred nadchádzajúcou VC nasadili nové diely. Novú jednotku MGU-K dostanú aj obaja jazdci Ferrari, oba Haasy a tiež Saubery.

U všetkých ide len o druhú, takže im neudelia žiadne tresty. Nové batérie dostanú popri Ricciardovi a Maxovi Verstappenovi aj Kimi Räikkönen so Sebastianom Vettelom - okrem Ricciarda všetko v limite.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Ricciardo na VC Nemecka vyštartuje do pretekov zo samého konca