Popradčania sú v lepšej situácii ako Košice. Ich šéf im sľúbil za pohár odmeny

Popradčania majú najlepší útok lige.
Popradčania majú najlepší útok lige. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|18. dec 2020 o 20:45

Aj napriek podpore sponzorov obracajú každé euro.

Len pár zápasov od uplynutia polovice základnej časti sa hokejisti HK Poprad vynímajú na čele Tipos extraligy, čo prekvapilo aj vedenie klubu.

Tím navyše postúpil do finále premiérového ročníka pohárovej súťaže Tipsport Kaufland Cup, keď v semifinále zdolal Michalovce po víťazstvách 1:0 a 3:2.

Nesporné zásluhy na doterajších úspechoch má predovšetkým elitný útok, ktorého lídrom je Marcel Haščák. Popradskí hráči majú vytvorené ideálne podmienky a podľa riaditeľa klubu ĽUDOVÍTA JURINYIHO im aj napriek koronakríze nemeškala ani jedna výplata.

Hoci by v Poprade privítali výraznejšiu pomoc od zväzu a štátu vo forme kompenzácií, po finančnej stránke je mužstvo zatiaľ mimo existenčného ohrozenia.

Základná časť extraligy sa chýli ku svojej polovici. Aj napriek tomu, že ste do sezóny išli s mimoriadne silným kádrom, verili ste, že budete v tejto fáze na prvom mieste v tabuľke?

Úprimne som to neočakával. V lige sú ďalšie tímy, ktoré majú veľmi kvalitne vyskladané kádre. Veril som však v silu nášho tímu. Predovšetkým v to, že chlapcom bije srdce pre Poprad a majú veľkú motiváciu dosiahnuť najvyššie ciele. Mužstvo sa podarilo stmeliť a aj vďaka tomu sú tam, kde momentálne sú.

Samozrejme si všetci uvedomujeme, že je pred nami ešte kopec práce. Musíme napraviť aj všetky nedostatky, ktoré sa v tíme prejavili, aby sme si našu pozíciu udržali.

Aké nedostatky myslíte?

Máme nedostatky prakticky všade. Útok nám síce šliape, ale nemôže to byť postavené len na jednej silnej formácii. Potrebujeme mať štyri kvalitné a vyrovnané päťky.

V obrane potrebujeme vyladiť niektoré muchy. Brankári chytajú dobre, ale musíme mať istotu na každom poste. Ak sa vyskytne nejaký problém, budeme naň reagovať a riešiť ho.

Zvažujete momentálne aj príchod posíl?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Popradčania sú v lepšej situácii ako Košice. Ich šéf im sľúbil za pohár odmeny