RFA a Oktagon, Marhanský reaguje na Novotného sklamanie z Marpa: Nerozumiem tomu

Boris Marhanský a Ondřej Novotný.
Boris Marhanský a Ondřej Novotný. (Zdroj: RFA a Oktagon MMA)
SvetMMA|11. feb 2022 o 06:49 (aktualizované 11. feb 2022 o 06:49)

Promotér RFA reaguje na vyjadrenia hlavného zástupcu Oktagonu ohľadom oznámenia boxerského duelu Marpo vs. Škondrič.

BRATISLAVA. Len čo minulý rok v októbri prišla na československú scénu zmiešaných bojových umení nová organizácia RFA (Real Fight Arena), od prvej chvíle vzbudzuje medzi fanúšikmi búrlivé diskusie.

Spor medzi ligami nastal, keď RFA podpísala kontrakt s Leom Brichtom.

Podľa vyjadrení predstaviteľov Oktagonu to má ale háčik, a to, že mladý český bojovník nebol voľným zápasníkom, takže by jeho nová zmluva mala byť neplatná.

Najnovšie domácou scénu otriaslo oznámenie veľkého "superfightu" v Real Fight Arene, kde by sa v decembri tohto roka mal stretnúť raper Otakar „Marpo“ Petřina a legenda slovenského MMA Ilja Škondrič.

Prekvapenie bolo o to väčšie, že Marpo bude mať najprv v máji duel v boxe proti Karlosovi Vémolovi v najväčšej domácej organizácii Oktagon MMA.

Nastala tak situácia, kedy sa známy český raper Marpo v priebehu šiestich mesiacoch predstaví v dvoch konkurenčných ligách.

Sklamal ho prístup Marpa a jeho manažéra

K celej téme sa tento týždeň v relácii MMA Letem Světem vyjadril aj promotér Oktagonu Ondřej Novotný.

Ten krok Marpa podpísať zápas v konkurenčnej lige bez toho, aby mu to oznámil, vníma negatívne.

Je to pre mňa také chlapské a kamarátske sklamanie. Manažér Marpa nás v podstate oklamal. Boli sme na všetkom dohodnutí a zrazu začali tlačiť na pílu, chceli podpísať zmluvu, tak sme to v rýchlosti podpísali. No a tak vyliezlo toto. Keď to vyšlo vonku, neveril som tomu.

Chápem, že chce Marpo peniaze, že chce zúročiť formu, že dostal ponuku. Nerozumiem ale tomu, že sa do toho necháš zatlačiť a oznámiš to ešte pred májom, hoci to máš až v decembri, to nedáva žiaden zmysel.

Koniec koncov ma to ale neprekvapuje. Pritom sa mi stačilo ozvať, čo sa nestalo. Takže znechutenie tam určite je,“ prezradil Novotný.

Nerozumie tomu, nechce robiť naprieky

Čo sa týka odpovede organizácie RFA, hlavný predstaviteľ Boris Marhanský má na diskusiu ohľadom podpísania a oznámenia zápasu Marpo vs. Škondrič iný názor.

Čítal som ako sa vyjadrili k Marpovi, a tiež tomu nerozumiem. My sme náš "moneyfight" ohlásili tak skoro, aby vedela široká verejnosť, že takýto zápas sa bude koncom roka konať.

Tak isto vám chceme začať prinášať Iljov tréningový proces. Sme veľmi radi, že sa nám ho podarilo prehovoriť a vieme, že scénu bojových športov poriadne oživí. Nechceme ale teraz začať robiť naprieky, a preto lístky na toto decembrové podujatie začneme predávať až po našom prvom veľkom májovom evente.

To, že sa spravilo teraz veľké haló, a ľudia riešia, že Marpa uvidia v dvoch organizáciách, je určite prospešné pre celú scénu,“ povedal pre portál MMAShorties Marhanský.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»RFA a Oktagon, Marhanský reaguje na Novotného sklamanie z Marpa: Nerozumiem tomu