Rezaiová napokon odišla z Bratislavy

SITA|4. feb 2012 o 11:28

Pôvodne nominovanú Rezaiovú pred žrebom nahradila v kádri Kristina Mladenovicová.

BRATISLAVA. Anabáza okolo francúzskej tenistky Aravane Rezaiovej v súvislosti s víkendovým bratislavským zápasom reprezentácie krajiny "galského kohúta" proti Slovenkám v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie družstiev žien už nadobúda rozmery frašky.

Niekdajšia 15. hráčka svetového rebríčka WTA mala podľa denníka L´Equipe najprv odcestovať z dejiska, potom zotrvať a napokon predsa len zamieriť do Francúzska.

"V piatok večer ma v nevrlej atmosfére požiadali, aby som odcestovala. Vyhovela som, nevidela som inú možnosť. Rešpektujem spoluhráčky a nechcela som vyvolať napätú situáciu. Nevyhľadávam problémy a pochopila som, že môj odchod bude najvhodnejším riešením. Celé je to riadne nešťastné, mám za sebou veľmi nepríjemnú skúsenosť a som v zlom psychickom rozpoložení," povedala Rezaiová pre L´Equipe pred nástupom do lietadla.

K zmierovaniu sa s vyradením z kádra, v ktorom oproti pôvodnej nominácii dostala priestor Kristina Mladenovicová, hráčka podotkla: "Ak chcete byť šampiónom, túžite hrať, to je prirodzené."

Rezaiová pôvodne mala voľnú kartu na štart v budúcotýždňovej hlavnej súťaži na halovom turnaji v Paríži, ale "wild card" napokon dostala Alizé Cornetová (takisto ako Pauline Parmentierová, ktorá je tiež vo francúzskom kvartete v Bratislave), takže Rezaiová by sa už v sobotu mala objaviť v kvalifikácii v dueli s krajankou Alizé Limovou. Kapitán Nicolas Escudé predznamenal, že sa k celej situácii podobne vyjadrí až po zápase SR - Francúzsko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Rezaiová napokon odišla z Bratislavy