Slovenská reportérka urazila na MS nemeckú trénerku. Spýtala sa nevhodnú otázku

Jessica Campbellová.
Jessica Campbellová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|19. máj 2022 o 11:34 (aktualizované 19. máj 2022 o 16:45)

Jessica Campbellová je asistentkou nemeckého trénera.

HELSINKI. Počas majstrovstiev sveta v hokeji musia členovia realizačných tímov aj hráči čeliť rôznym otázkam novinárov. Niektoré sú často zdrojom odpovedí v nič nehovoriacich frázach, iné naopak prinesú aj veľmi úprimné vyjadrenia zo sklamania či radosti.

Na tohtoročnom šampionáte vo Fínsku je netradičné, že prvýkrát v histórii sa do trénerského tímu Nemecka dostala žena. Bývalá reprezentantka Kanady Jessica Campbellová je asistentkou trénera.

Žena v takomto čisto mužskom kolektíve vzbudila množstvo otázok. Veľmi neštandardnú otázku jej však položila slovenská reportérka RTVS Barbora Žiačiková.

Všimol si ju aj fínsky web yle.fi.

"Aké je to byť peknou ženou v čisto mužskom kolektíve plnom pohľadných mužov? Možno sa vám niektorí páčia viac ako ostatní," spýtala sa slovenská novinárka.

Campbellovú otázka zaskočila. Nevedela, čo má povedať.

"Prepáčte, nerozumiem, čo chcete povedať," reagovala trénerka.

Žiačiková zrejme z jej odpovede vyčítala, že Campbellová neporozumela niektorému slovu v otázke a preto sa pýta, aby zopakovala otázku. Táto otázka však v skutočnosti trénerku urazila.

Slovenská reportérka tak otázku zopakovala.

Na to už Campbellová nahnevane odpovedala: "Je to moja práca. Hráči si zas robia svoju prácu. Máme s hráčmi dobrý pracovný vzťah, to je všetko."

Komunikáciu zachytil vedľa stojaci štáb fínskej televízie Yle, ktorá to zverejnila na svojich webových stránkach.

V takejto vysokej pozícii je vôbec prvýkrát v histórii MS v hokeji žena. Bývalá kanadská reprezentantka pomáha s analýzou a hrou v oslabení. Na rovnakej pozícii v nemeckej lige v Norimbergu. Do reprezentačného tímu si ju vybral tréner Toni Söderholm.

Stanoviská RTVS a Barbory Žiačikovej

Stanovisko RTVS k rozhovoru zverejnil portál omediach.com: "RTVS celá situácia ľudsky mrzí. Už od stredajšej noci sme v kontakte s mediálnym manažérom nemeckej hokejovej reprezentácie. Snažíme sa sprostredkovať opätovné stretnutie Barbory Žiačikovej a Jessicy Campbell, aby si mohli celú situáciu vykomunikovať a aby sa mohla pani Žiačiková za vzniknuté nedorozumenie osobne ospravedlniť."

Portál zverejnil aj reakciu reportérky Žiačikovej, ktoré zaslala RTVS: "Osobne ma úprimne veľmi mrzí celá vzniknutá situácia. Jessice Campbell sa hlboko ospravedlňujem a verím, že budem mať v najbližšom čase možnosť ospravedlniť sa jej aj osobne. Snažím sa robiť svoju prácu, ktorú milujem, najlepšie ako viem. Uvedomujem si, že v tomto kontexte to bola chyba, ktorá ma mrzí."

Materiál mal byť použitý v zábavnej šou na RTVS, ktorú moderuje bývalý hokejový reprezentant Richard Lintner. "Je to celé úplne nedorozumenie. Je nám ľúto, ak sa to niekoho dotklo," napísal na sociálnej sieti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Slovenská reportérka urazila na MS nemeckú trénerku. Spýtala sa nevhodnú otázku