Real v Seville nezvykne vyhrávať

SITA|4. nov 2007 o 14:54

MADRID 4. novembra (SITA) - Futbalisti španielskeho kráľovského veľkoklubu Realu Madrid utrpeli v sobotňajšom zápase 11. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže (Primera División) na pôde FC Sevilla ...

MADRID 4. novembra (SITA) - Futbalisti španielskeho kráľovského veľkoklubu Realu Madrid utrpeli v sobotňajšom zápase 11. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže (Primera División) na pôde FC Sevilla druhú prehru v aktuálnom ročníku. Po dvoch augustových zápasoch o španielsky superpohár (1:0 a 5:3) je to v krátkom čase už tretie víťazstvo Sevilly nad Realom.

O výsledku stretnutia rozhodli domáci v rozpätí troch minút v prvej polovici prvého polčasu, keď gólmi Keitu z 19. a Luisa Fabiana z 21. min pokorili Real 2:0. Villarreal a FC Barcelona sa v prípade víťazstva v nedeľňajších zápasoch môžu dotiahnuť na priebežného lídra z hlavného mesta Španielska na rozdiel jediného bodu. Nemecký tréner "bieleho baletu" Bernd Schuster po zápase na tlačovej konferencii povedal, že jeho hráči nepodali taký výkon, ako od nich očakával a vyzdvihol kvality súpera. "Myslím si, že za prehru je zodpovedný tím ako celok. Nemôžeme hľadať výhovorky, pretože to nemá zmysel. Minulosť je minulosť a my sa musíme pripravovať na ďalší zápas. Sevilla odohrala výborné stretnutie. Som presvedčený že v tejto sezóne skončí medzi najlepšími," povedal na margo stretnutia Schuster.

Hold súperovi vzdal aj Schusterov krajan, stredný obranca Realu Christoph Metzelder, ktorý povedal: "Bol to náročný zápas proti výbornému súperovi. Hrali kompaktný a premyslený futbal, boli agresívni a dobre kontrolovali tempo stretnutia. My sme nehrali tak, ako by sme mali a zaplatili sme za to. Teraz sa musíme koncentrovať na ďalšie zápasy. Nesmieme sa prehrou nechať rozhodiť, je to len jeden zápas z mnohých. Stále sme na čele tabuľky a nesmieme poľaviť," zhrnul 26-ročný bývalý hráč Borussie Dortmund. K prehre "pusiniek" sa vyjadril aj športový riaditeľ klubu Predrag Mijatovič. "Vedeli sme, že to bude náročný zápas. V Seville to tak vždy je a my tu nezvykneme hrať dobre. Nevyhrali sme tu minulý rok, ani v superpohári, ale nemôžeme sa tým príliš zaťažovať. Pokiaľ si odmyslím góly v našej sieti, tak sa mi prvý polčas páčil. Hráči ukázali vôľu niečo s výsledkom urobiť, zabojovali, no nepodarilo sa nám to. Pár chýb spravil aj rozhodca. Ramosa nemal vylúčiť a bol tam jeden sporný zákrok na Raúla, ktorý mal podľa mňa skončiť jedenástkou a červenou kartou," komentoval stretnutie niekdajší elitný kanonier Realu.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Real v Seville nezvykne vyhrávať