Toto som v histórii športu nevidel, nedá sa to vysvetliť, tvrdí legenda

Rodrygo.
Rodrygo. (Autor: SITA)
Pavol Spál|5. máj 2022 o 03:22

Čo je za úspechom Realu Madrid?

BRATISLAVA. Situácia Madridu nemá žiadnu logiku. Z bežných futbalových parametrov sa to nedá pochopiť. 

Vysvetlenie presahuje rámec racionálneho chápania. Nie je to šport. Je to kúzlo. Alebo čarodejníctvo. Alebo šťastie. Alebo možno aj vytrvalosť. Viera.

Real Madrid - Manchester City 3:1pp (2:1, 0:0)

Góly: 90. a 90.+1 Rodrygo, 95. Benzema (z 11 m) - 73. Mahrez

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao (115. Vallejo), Nacho, Mendy - Kroos (68. Rodrygo), Casemiro (75. Asensio), Modrič (75. Camavinga) - Valverde, Benzema (104. Ceballos), Vinicius Junior (115. Vazquez)

Manchester City: Ederson - Walker (72. Zinčenko), Dias, Laporte, Cancelo - Silva, Rodri (99. Sterling), De Bruyne (72. Gündogan) - Mahrez (85. Fernandinho), Gabriel Jesus (78. Grealish), Foden

/prvý zápas 3:4, Real Madrid postúpil do finále/

To, čo Madrid robí v Lige majstrov, nemá nič spoločné s talentom. Je to jednoducho nepochopiteľná schopnosť prekonať aj tie najnepriaznivejšie situácie. 

Asi takto to vidí reportér Lluís Mascaró z periodika Sport. Ide pritom o katalánsky denník, ktorý drukuje Barcelone a Real príliš nemusí. 

Real Madrid v odvete semifinále Ligy majstrov zdolal Manchester City po predĺžení 3:1.

Napriek tomu, že ešte v poslednej minúte prehrával 0:1 a k tomu mal hendikep z prvého zápasu 3:4. 

Nedá sa vysvetliť

„Ničivej sile štadióna Bernabéua nemožno odolať. Možno preto, že nie je z tohto sveta,“ napísal Luis Nieto z denníka AS. 

„Rovnako ako Paríž, ako Chelsea, ako mnohí predtým a mnohí budúci, Manchester City, Guardiola a všetok ázijský luxus, ktorý ich obklopuje, sa roztopili pred divokým Madridom, večne vzkrieseným, v trvalom rozpore s Murphyho zákonom,“ dodal Nieto.

Real si 28. mája zahrá vo finále proti Liverpool FC. 

„Ako milovník tohto športu a Realu Madrid tvrdím, že tento klub sa nedá vysvetliť. Nechcem City znevažovať, ale história sa netvorí za dva roky alebo dokonca za desať rokov,“ dodal bývalý hráč Realu Clarence Seedorf.

Čo je za úspechom Realu? Prečo postúpil do finále? V čom je veľké čaro trénera Carla Ancelottiho? Redakcia Sportnet vybrala sedem dôvodov. 

1. Benzema a jeho záhada

Real Madrid s Benzemom a bez neho. To sú dva rozdielne tímy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Toto som v histórii športu nevidel, nedá sa to vysvetliť, tvrdí legenda