Real chce vo Valencii vrátiť Barce poslednú prehru 3:4

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: SITA/AP)
SITA|14. apr 2014 o 15:24

Vo finále Copa del Rey sa chystá tretie El Clásico v tejto sezóne.

VALENCIA. Tretie tohtosezónne El Clásico, súboj dvoch najúspešnejších španielskych futbalových klubov Realu Madrid a FC Barcelona, sa uskutoční v stredu 16. apríla na štadióne Mestalla vo Valencii a bude to finále národného pohára.

Úvodný výkop rozhodujúceho zápasu o trofej v Copa del Rey je na programe o 21.30 h a bude to zároveň konfrontácia tretieho s druhým tímom najvyššej španielskej súťaže.

"Nemôžeme prepadnúť panike a byť smutní. Hoci v Granade sme nehrali v najsilnejšej zostave, mali sme vyhrať. Po sérii nepriaznivých výsledkov káder cíti, že sa musí skonsolidovať, lebo sa blíži niečo veľké," vyhlásil pre klubový web tréner Barcelony Gerardo Martino.

Zdá sa, že Real prekonal zlé obdobie a po ligových prehrách s Barcelonou a FC Sevilla prišli, s výnimkou zaváhania v Dortmunde v LM, štyri výhry.

Ronaldo by mohol hrať

Tá posledná tradične suverénna s Almeríou (4:0) bola síce ešte bez účasti Cristiana Ronalda, ale hviezdny portugalský kanonier by mohol po zranení kolena a stehna nastúpiť opäť v stredu.

"Napreduje každý deň, takže by som ho neodpisoval. Jeho účasť proti Barcelone je reálna," povedal pre denník El Mundo tréner Carlo Ancelotti. "Ak nebude zdravý, nenastúpi."

Real má šancu na 19. celkový triumf v španielskom Kráľovskom pohári. Rekordérom je FC Barcelona, dominovala 26-krát.

Real vyhral 90-krát

Lepšou bilanciou disponuje Real, ktorý má na konte dovedna 90 víťazstiev, Barca má len o dve menej, až 48 zápasov sa skončilo nerozhodne. Skóre hovorí mierne v prospech madridského mužstva 382:367.

Naposledy sa stretli 23. marca 2014 a v Primera División, Real prehral doma s Barcou 3:4.

Barcelone budú pre zranenia chýbať skúsení stopéri Gerard Piqué a Carles Puyol ako aj brankár Víctor Valdés. Zdravotné dôvody vyradili z účasti aj Marca Bartru a Isaaca Cuencu.

Na druhej strane nenastúpia Sami Khedira, Álvaro Arbeloa a Jesé Rodríguez, otázna je účasť Ronalda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Copa del Rey»Real chce vo Valencii vrátiť Barce poslednú prehru 3:4