Reakcie na Mourinhov koniec: Už viac nie je The Special One

José Mourinho si už na lavičku Chelsea nesadne.
José Mourinho si už na lavičku Chelsea nesadne. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. dec 2015 o 18:16

Vo štvrtok vedenie Chelsea odvolalo z postu trénera Josého Mourinha. Tu sú reakcie futbalových osobností.

LONDÝN. Po tom, ako portugalský tréner José Mourinho vo štvrtok ukončil pôsobenie v anglickom klube FC Chelsea, reakcie zo strany futbalových osobností nenechali na seba dlho čakať.

Niekdajší anglický reprezentant Alan Shearer priznal, že ho odvolanie Mourinha šokovalo. Dodal však, že forma tímu bola v aktuálnej sezóne hrozná.

"Nikdy som nezažil takúto kapituláciu niektorého z futbalových klubov. Nikdy som nepoznal hráčov, ktorí by v jednej sezóne vyhrali titul a v ďalšej hrali tak zle. Je to bezprecedentné," vravel v živom vysielaní BBC Radio 5 Shearer.

Zaskočený bol aj tréner Sunderlandu Sam Allardyce. Šesťdesiatjedenročného odborníka spájalo s Mourinhom vrelé priateľstvo.

"Som smutný, keď vidím Josého odchádzať. Dobre ho poznám a viem, že je to skvelý tréner s veľkým charakterom. Je to veľká strata pre Premier League," vyhlásil podľa BBC Sport Sam Allardyce.

Aj v Chelsea si Mourinho neodpustil kontroverzné správanie.

Bývalý obranca anglického národného tímu a Arsenalu Londýn Martin Keown sa domnieva, že Mourinho stratil svojich hráčov.

"Mužstvo sa zrútilo pred našimi očami. Je to ohromujúce. Videli sme hráčov, ktorí do toho nedávali všetko. Medzi Josém a jeho zverencami nebola žiadna dôvera a rešpekt. Napokon, vždy je jednoduchšie vymeniť trénera ako dvadsaťdva hráčov," povedal v minulosti 43-násobný anglický reprezentant.

Podľa niekdajšieho obrancu FC Chelsea Grahama Robertsa (1988 - 1990) Mourinhovi viac nepatrí prezývka The Special One.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Reakcie na Mourinhov koniec: Už viac nie je The Special One