Najproduktívnejší hráč ligy mieri do Slovana, chceli ho už pred sezónou

Rastislav Gašpar v drese Detvy
Rastislav Gašpar v drese Detvy (Autor: TASR)
TASR|5. nov 2020 o 12:12

Rastislav Gašpar podpísal viacročný kontrakt.

BRATISLAVA. Novou posilou hokejistov Slovana Bratislava sa stal útočník Rastislav Gašpar.

Po prestupe z tímu extraligového konkurenta HC 07 Detva podpísal s tímom z hlavného mesta viacročnú zmluvu s platnosťou do 30. apríla 2022 a možnosťou ďalšej opcie do apríla 2023.

"Hráča sme mali vytipovaného ako vhodnú posilu už v lete, no vtedy sa nám ho pre jeho platný kontrakt v Detve získať nepodarilo. Som rád, že sme sa s vedením klubu dohodli na prestupe v priebehu sezóny," povedal pre klubový web generálny manažér HC Slovan Bratislava Maroš Krajči.

"Rasťo je dobre fyzicky disponovaný útočník, silný na puku, s pravým držaním hokejky. Okrem toho je dostatočne kreatívny a vyznačuje sa tiež slušným zakončením," doplnil.

Dvadsaťšesťročný Gašpar hokejovo vyrastal v Banskej Bystrici, kde postupne prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami.

Odtiaľ sa v sezóne 2013/14 presunul do projektu reprezentácie do 20 rokov, ktorá v tom čase účinkovala v najvyššej slovenskej súťaži. V rovnakom ročníku si ako 20-ročný pripísal štarty v A-mužstve Banskej Bystrice.

Jeho ďalšie kroky smerovali na hosťovanie do vtedy prvoligovej Detvy. Tam sa natrvalo udomácnil od ročníka 2015/16 a mužstvu výraznou mierou pomohol k postupu medzi elitu, keď nazbieral 63 bodov.

V minulej sezóne si pripísal 32 bodov v 55 dueloch a v prebiehajúcom ročníku Tipos extraligy má po šiestich zápasoch na konte 10 bodov (5+5).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Najproduktívnejší hráč ligy mieri do Slovana, chceli ho už pred sezónou